zondag 11 oktober 2009

2012: Planeet X, Nibiru

In het vorige deel van deze serie over 2012 besprak ik hoe onwaarschijnlijk het was dat de galactische uitlijning enig risico voor ons zou opleveren. Maar misschien is er een ander gevaar uit het heelal dat ons bedreigt: een passage van Nibiru, planeet X, vlak langs onze planeet.

Er is een tijdlang door astronomen inderdaad druk gespeurd naar een mogelijke tiende planeet, die zich buiten de baan van Neptunus zou moeten bevinden. Maar dat is niet de planeet X van dit verhaal. Hier gaat het om een planeet die zich volgens zekere interpretaties van oude Babylonische en Soemerische geschriften in een langgerekte baan zou moeten bevinden, met een omlooptijd van zo'n 3600 jaar. Het grootste deel van de tijd brengt deze planeet ver van de zon door, waar we hem natuurlijk niet kunnen zien, maar eens in de 3600 jaar duikt de planeet in zijn baan diep het zonnestelsel in en komt daarbij zelfs in de buurt van de aarde. Wat er dan gebeurt is niemand het echt over eens. Sommigen voorspellen de terugkeer van de buitenaardse wezens die bij hun vorige bezoek voor goden werden gehouden, en zo de basis van onze mythen en legenden werden. Volgens anderen wordt dan het aardoppervlak schoongeveegd door de zwaartekracht van planeet X, of komen er massale aardbevingen en vulkaan-uitbarstingen. Volgens weer anderen zal het magnetisch veld van de aarde zodanig verstoord worden dat het leven op de aarde onmogelijk wordt. Hoe dan ook, na de passage van planeet X zal de wereld nooit meer hetzelfde zijn.

De oorsprong van de Nibiru-mythe is uitgebreid uiteengezet in een artikel van Maarten Keulemans voor Skepsis dat ik van harte kan aanbevelen. Daarin lees je onder meer hoe veel van de informatie over Nibiru uiteindelijk afkomstig is van een vrouw die beweerde in telepathisch contact met buitenaardsen te staan. Maar om dit artikel niet te lang te laten worden wil ik daar nu niet te lang bij stil staan.

Waar ik wel bij stil wil staan is de volgende vraag: als er een onbekende planeet zou bestaan in ons zonnestelsel, waarom weet niemand dit dan? Behalve een paar vreemde vogels dan? Waarom heeft nog niemand die planeet ooit gezien? Het antwoord is misschien niet zo verrassend: het is een complot! De NASA weet ervan, maar houdt het geheim om paniek te voorkomen.

Helaas is zo'n complot uiterst onwaarschijnlijk. Het is nog onwaarschijnlijker dat zoiets ooit geheim zou kunnen blijven. Via de wetten van Kepler kun je uitrekenen wat de vorm van de baan van Nibiru moet zijn om in 3600 jaar om de zon te draaien en tevens in de buurt van de aarde te komen. Als je dan uitrekent waar die planeet zich dan nu ongeveer moet bevinden om over een jaar of drie bij de aarde te komen, dan zou de planeet zich nu al ruim binnen het zonnestelsel moeten bevinden. Als ik het goed heb uitgerekend, gebaseerd op een omlooptijd van 3600 jaar en een passage van de aarde in december 2012, dan bevind Niburu zich nu ongeveer 11.4 tot 12.2 keer zover van de zon als de aarde, afhankelijk van hoe dicht bij de zon Nibiru gaat komen. Ter vergelijking, Saturnus bevindt zich op ongeveer 9.6 keer zover van de zon als de aarde en Uranus ongeveer 19.2 keer zover. Op de afbeelding rechtsboven zie je de baan die ik voor Nibiru heb uitgerekend in rood, die van de aarde in blauw, met de banen van Saturnus en Uranis in magenta en cyaan (voor het gemak als cirkelbaan weergegeven). De locatie van Nibiru drie jaar en drie maanden voor de passage van de aarde is door het plusje aangegeven.

Waarom is dat belangrijk? Een beetje amateur-telescoop is prima in staat de grotere manen van Saturnus (zoals Titan) en Uranus (zoals Titania) waar te nemen. Dat betekent dat als er een planeet bestaat die vergelijkbaar in grootte is met de aarde, en zich nu tussen Saturnus en Uranus in bevindt, dat amateur-astronomen die moeten kunnen zien. En als Nibiru een bruine dwerg is, zoals sommigen beweren, dan zou zelfs een telescoop niet meer nodig zijn. Saturnus is immers ook met het blote oog zichtbaar en een bruine dwerg zou beduidend groter moeten zijn dan Saturnus.

Dus het is nauwelijks voorstelbaar dat het bestaan van zo'n planeet geheim zal blijven. Hoe langer waarnemingen van Nibiru uitblijven, hoe kleiner de waarschijnlijkheid dat er echt zoiets bestaat.

Maar er is iets wat het Nibiru-verhaal nog onwaarschijnlijker maakt en wat je misschien al was opgevallen als je een paar van mijn links uit dit artikel gevolgd hebt: dit is al de tweede keer dat de komst van Nibiru voorspeld wordt. Oorspronkelijk zou deze planeet namelijk al in mei 2003 langs komen. Uiteraard is er toen niks gebeurd. Maar het is een veel te mooi verhaal om zomaar los te laten. De heisa rond de Maya-kalender en 2012 was een mooie gelegenheid om het Nibiru-verhaal nog eens af te stoffen en weer in omloop te brengen. Ik heb alleen nog steeds geen goede uitleg gezien die verklaart waarom we het verhaal dit keer dan wél moeten geloven.

Volgende keer: 2012 en aliens.

199 opmerkingen:

 1. ooit al eens na gedacht over het feit dat onze ogen niet alles kunnen waarnemen... we zijn beperkt als mens! zie je geluid! zie je een x straal! met het blote oog, als wij geschapen zijn door hun , de Annunaki waarom zouden ze ons dan niet met opzet dom gehouden kunnen hebben, en iets niets zien is een enorme handicap!

  het is maar een idee... maar met enkel astronomie of fysiek bewijs te willen hebben ben je er niet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. https://www.google.com/sky/#latitude=22.634989104456846&longitude=-94.20733451843262&zoom=11&Spitzer=0.00&ChandraXO=0.00&Galex=0.00&IRAS=0.00&WMAP=0.00&Cassini=0.00&slide=1&mI=-1&oI=-1

   Verwijderen
 2. dude, get a f****ng life! een planeet niet kunnen waarnemen omdat aliens ons zo hebben ontworpen?? sure, waarschijnlijk zijn we dan ook zo ontworpen dat als we een gemberwortel in onze reet steken dat we veranderen in een spaceshuttle om terug te kunnen keren naar de thuisplaneet...
  en dan worden mensen tegenwoordig nog voor gek verklaard om in God te geloven...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha goe gezegt lol

   Verwijderen
  2. in god geloven zoals de religies hem afschilderen, is net even zot als een gemberwortel in je reet steken om een spaceshuttle te worden.

   Verwijderen
  3. ja, het is altijd grappig dat je voor gek word verklaard op het gebied van aliens, terwijl 99% van de mensheid in een sprookje geloofd...

   Verwijderen
  4. http://www.ninefornews.nl/honderden-soemerische-kleitabletten-in-kelder-wtc-op-911/
   DEZE >> https://www.google.com/sky/#latitude=22.634989104456846&longitude=-94.20733451843262&zoom=11&Spitzer=0.00&ChandraXO=0.00&Galex=0.00&IRAS=0.00&WMAP=0.00&Cassini=0.00&slide=1&mI=-1&oI=-1

   Verwijderen
 3. Planeet X survival gids voor 2012 en daarna

  In dit boek wordt Planeet X op wetenschappelijke wijze benaderd en geeft je een handvat wat te doen...

  te vinden op www.jumla.eu

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Alweer, drie verschillende "Anoniems". Hoe moet ik jullie nu aanspreken en uit elkaar houden? Zet nu toch alsjeblieft tenminste een naam onder je commentaar.

  @Anoniem 1:
  Geluid kun je horen en X-stralen kun je op allerlei manieren zichtbaar maken. Vraag maar aan je dokter.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Anoniem #3:
  Noem je dat "wetenschappelijk"? Ik heb de samenvatting doorgelezen, maar als je dat als een wetenschappelijke aanpak beschouwt, dan leg je de lat niet erg hoog. Mijn favoriete zin:
  "Wij gaan uit van het laatste [een bijna gedoofde “bruine” dwergster], omdat dat de minste zichtbaarheid oplevert voor telescopen."
  Wat maakt het uit dat niemand het kan zien? Dan verzinnen we toch gewoon dat het een onzichtbare planeet is?

  Daarbij komt nog dat een bruine dwerg toch nog altijd groter moet zijn dan Jupiter (want Jupiter was duidelijk niet groot genoeg om kernfusie op gang te brengen - en een bruine dwerg is dat wel). Zowel Jupiter als Saturnus, die kleiner is dan Jupiter en verder weg staat, zijn met het blote oog zichtbaar. Ook al geven geen van beiden zelf licht, wat een bruine dwergster wel doet. En zoals mijn berekeningen hebben laten zien, moet de planeet of bruine dwerg toch al aardig in de buurt van de baan van Saturnus komen wil hij over drie jaar hier zijn. Dus als het een bruine dwerg zou zijn, zou een telescoop niet eens nodig hoeven zijn om hem te zien. En toch kan niemand de planeet zien.

  Daarom beweren ze blijkbaar dat de bruine dwerg afgeschermd wordt door een soort van stofwolk. Die moet dat dan wel doen in alle frequenties waarin astronomen tegenwoordig observaties uitvoeren, van infrarood, via zichtbaar licht, tot röntgen en gamma-straling (een soort stof waar ik nog nooit van gehoord heb). En zelfs al was dat zo, dan moet toch minstens de invloed van zijn zwaartekracht inmiddels wel merkbaar worden. Gezien het feit dat we Neptunus konden ontdekken door naar kleine afwijkingen in de baan van Uranus te kijken, zou de aanwezigheid van een extra massa in ons zonnestelsel die groter is dan Jupiter toch langzamerhand op moeten gaan vallen.

  Overigens, denk hier ook eens over na: als de planeet niet zichtbaar is voor het blote oog, hoe wisten de Soemeriërs er dan van? Niet van de inwoners van Nibiru, want die waren er niet. Op een bruine dwergster, uitgedoofd of niet, is het namelijk niet prettig wonen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Misschien hebben de Nibiru's het ene planeet wat de Sumieriers aangeven laten exploderen. Wat wij nu als astroïde gordel kennen. Want Niburi betekend toch zij die van uit hemel kwamen. Het is nu afwachten wat 2012 ons zal brengen. Volgens het hindoeïsme is het alleen het einde van de tijdperk kaliyugi. Zoals je op de aarde vier seizoenen kent, heeft de heelal vier tijdperken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. word het dan lente zomer herfst of winter ?
   al wat ik weet is het geeft geen zin om daar over te zagen want dood gaan we toch ooit eens en als Nibiru toch passeert en we gaan der allemaal aan dan is het toch teminste met vuurwerk

   Verwijderen
  2. dat is wat ze doen met de straling van de vliegtuigen
   jetstream

   Verwijderen
  3. Ga alsjeblieft gauw terug naar Youtube mongol met je jetstream bullshit.

   Verwijderen
  4. @Anoniem: Het gebruik van "mongol" wordt hier niet op prijs gesteld. Zowel inwoners van Mongolië als mensen met Down syndroom verdienen het niet dat dit woord als scheldwoord gebruikt wordt.

   Verwijderen
 7. @Anoniem:
  Nee, dat is onmogelijk. Wanneer een planeet aan stukken geblazen wordt, dan blijven die stukken min of meer de oude baan volgen. Die brokstukken zullen naar verloop van tijd wel uit elkaar drijven en daardoor andere banen aannemen. Het is onmogelijk dat de brokstukken van een planeet in zo'n uitgerekte baan (zie plaatje in artikel) binnen 3600 jaar allemaal netjes in de asteroïdengordel terechtgekomen zijn.

  Maar zelfs al had je gelijk, betekent dat dan niet dat er in 2012 geen planeet meer is om langs te komen? Waar baseren de aanhangers van de Nibiru-mythe zich dan op dat 2012 speciaal is?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ DEEN:

  Ooit, in een lang vervlogen tijd, waren er reuzen op aarde. Reuzen afkomstig van Planeet X, aka Niburu. Deze Planeet Niburu is gebotst tegen een andere planeet Tiama die tussen Mars en Jupiter zijn cyclus draaide. Archeologie heeft bewezen dat er reuzen op aarde hebben geleefd want er zijn twee een reuze skeletten gevonden in India en Egypte.

  Waarom Nibiru-mythe speciaal is, is omdat er altijd Goden en Engelen op Aarde verschenen zijn.
  In dit geval wordt de planeet Niburu aangegeven dat het één keer in de 3600 jaar terug komt in onze Zonnestelsel. Als dit echt zo is, zijn wij niet alleen in dit heelal en gaan we het in 2012 meemaken.
  Zoals het hindoeïsme aangeeft zal aan het eind van dit tijdperk Kaliyugia(donkere tijdperk) de God (Krishna) terug keren als Kalki (het tiende avatar van Vishnu) op de Aarde en de nieuwe tijdperk zal in gaan.
  Of het echt in 2012 de nieuwe tijdperk in gaat is afwachten op wat 21-12-2012 met zich gaat meebrengen.
  NASA heeft een reuze gasbol ontdekt dat richting onze zonnestel afkomt of dit in 2012 ook zo zal zijn is ook afwachten.
  Ik hoop dat ik je vraag heb kunnen beantwoorden.

  Groet,
  Sam

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Sam:
  bedoel je soms deze reuzen?

  En zelfs al werden er wel reusachtige skeletten gevonden, waarom zouden die van Nibiru afkomstig moeten zijn en niet gewoon hier op aarde zijn geëvolueerd? Hoe weet je dat het om inwoners van Nibiru gaat?

  Nogmaals, als Nibiru op Tiama gebotst is, dan is er toch niets en niemand meer over om in 2012 terug te komen bij de aarde? Lijkt me sterk dat iemand zoiets overleeft. En nog steeds is 3600 jaar veel te weinig tijd om de overblijfselen van Tiama en Nibiru zo gelijkmatig in de asteroïdengordel te verspreiden.

  "Waarom Nibiru-mythe speciaal is, is omdat er altijd Goden en Engelen op Aarde verschenen zijn."
  En er zijn ook altijd verhalen over elfjes, demonen, eenhoorns, sprekende dieren, zeemeerminnen en spoken geweest. Ieder van deze verhalen zouden theoretisch op waarheid kunnen berusten. Maar waarom zou dat het uitgangspunt moeten zijn? Waarom zou je niet - in afwachting van tastbaar bewijs - aannemen dat het slechts producten van de menselijke fantasie zijn? We weten allemaal hoe rijk die fantasie is - en hoe moeilijk het soms is om de fantasie te scheiden van de werkelijkheid.

  Wat betreft Kali Yuga, blijkbaar kunnen ze het er niet over eens worden of dit tijdperk al begonnen is, of al over is, of dat we er de komende paar honderdduizend jaar nog midden in zitten. Hoe dan ook zie ik niet hoe dit de komst van een planeet voorspelt, of zelfs maar van goddelijke wezens.

  "NASA heeft een reuze gasbol ontdekt dat richting onze zonnestel afkomt"
  Link? Ik heb verschillende soortgelijke beweringen gezien, maar altijd ging het om een bruine dwerg ergens ver weg, of een volkomen onschadelijke komeet.

  "Ik hoop dat ik je vraag heb kunnen beantwoorden."
  Ik waardeer je reactie, maar eigenlijk beantwoord je weinig. Je doet met stelligheid allerlei uitspraken, maar je geeft me geen redenen waarom ik daar geloof aan zou moeten hechten.

  Verder heb je op geen enkele manier mijn bezwaren kunnen wegnemen: als Nibiru een baan van 3600 jaar heeft en over een krappe drie jaar hier moet zijn, dan zou hij zich al dichter bij de zon moeten bevinden dan Uranus. Waarom zien we dan niets?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bruine dwergster gevonden 11 maart. I rest my case..................

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wil die planeet, of bruine dwerg zien, maar niets te zien? Waar is hij? Frappant he. Of introduceren ze het weer, om de kerken vol te krijgen, omdat ze doods bang worden. mij respect Sebastiaan

   Verwijderen
 11. @Anoniem: Link? Zonder een link naar een betrouwbare bron heb je helemaal nog geen case, laat staan dat je hem afgerond hebt. Waar staat die bruine dwerg? Hoe ver weg, in welke baan? Allemaal informatie die je nog niet gegeven hebt, zonder welke we niets zinnigs kunnen zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nibiru is de planeet van de crossing, dwz dat hij bijna haaks op ons zonnestelsel staat, en om hem te zien moet je aan de zuidpool zijn, er zijn daar niet voor niets zoveel uitkijkposten zelfs Belgie heeft er een.En vooral vergeet niet,in de bijbel ,staat hij komt als een dief in de nacht.Maar troost U ik hoop dat jij gelijk hebt.

   Verwijderen
  2. @Jaco: Sorry, maar er is geen enkel stukje van de hemel dat enkel vanaf de Zuidpool zichtbaar is. Wij kunnen hier op het noordelijk halfrond toch immers ook gewoon de poolster zien, zonder dat we daarvoor naar de Noordpool hoeven?

   Verwijderen
 12. @DEEN

  Als je nou gewoon even Google

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @Anoniem: nee, zo werkt het niet. Als jij een bewering doet, heb jij de verantwoordelijkheid om die te onderbouwen. Je kunt niet met goed fatsoen verwachten dat anderen jouw werk voor je doen.

  Toevallig heb ik wel degelijk op Google gezocht. Het enige wat ik kon vinden wat rond die datum over bruine dwergen gemeld werd, waren dit soort artikelen.

  Als je dit nieuws bedoelt, dan moet ik je teleurstellen. Hierin werd ten eerste helemaal geen ontdekking gemeld, maar alleen gespeculeerd over Nemesis, een mogelijke begeleider van de zon. Nemesis zou eventueel een bruine dwerg kunnen zijn, en zou dus misschien door de nieuwe WISE satelliet gevonden kunnen worden.

  Dit gaat dus niet over Nibiru en heeft niets te maken met 2012. Als Nemesis al bestaat, dan bevindt deze zich volgens de deskundigen in het artikel waarschijnlijk op een derde tot anderhalf lichtjaar van de zon. Dus niet in een baan die hem dicht bij de aarde zal brengen, laat staan elke 3600 jaar. Er is dus al helemaal geen reden om te denken dat deze op 21 december 2012 langs zal komen. Nogmaals, als dat zo was, dan was hij nu al zichtbaar met het blote oog, of op zijn allerminst met een telescoop zoals amateur-astronomen die gebruiken.

  En als dit toch niet het nieuws is dat je bedoelt, dan bewijst dat nog maar weer eens dat "Als je nou gewoon even Google" een compleet ontoereikend antwoord is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. als het zo zou zijn zouden de egfecten nu al merkbaar zijn en niet precies op die datum en anders spreek ik nu met de zon af dat het morge om 10 uur sochyends zomer wordt hahaha

   Verwijderen
 14. okey ik was al aan twijfelen maar nu weet ik het zeker heb het ook even uitgerekent en het klopt zoeizo niet dus happy 2013

  tog raar he hoe het de mens pakt al je iets onwetend te weten brengt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. omygod je bent egt raar man je moet is goed op internet kijken over planet X / nibiru denk je dat mensen dit voor de grap in de wereld brengen NASA zegt niks maar zij weten dat er iets aankomt die mensen verzijgen alles om de mensheid niet bang te maken en als je er niet in geloof wat ga je dan hier comentaar opgeven en het lezen jij bent toch geen wetenschapper ofwel je moet goed zoeken en ook het engelse lezen en nibiru is zichtbaar aan de andere kant van de wereld en geloof me nou maar die planeet die komt dit jaar hoe dan ook deze reactie is ookal 2jaar geleden ik denk dat je nu misschien wel weet dat het een feit is het is geen voorspelling meer maar een feit nibiru is since juni in onze zonnestelsel en er gebeuren al van allerlij dingen op de wereld dan is het weer koud dan weer warm nibiru die trekt ons al langzaam aan en verstoort nu al het leven op aarde door hitte golven ineens of het is ineens vet koud ik geloof er wel in dat dit jaar er een einde komt aan dit leven voor iedereen en dat het allemaal weer opnieuw gaat beginnen dusja

   Verwijderen
  2. "nibiru is since juni in onze zonnestelsel"
   Waar dan? Ongetwijfeld heb je daar bewijs voor? "geloof me nou maar" doe ik niet aan. En ja, ik lees ook de engelstalige onzin.

   Oh, een kleine tip: punten en komma's. Verrekte handig om je tekst leesbaar te houden.

   Verwijderen
 15. @Anoniem: waar heb je het in vredesnaam over?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ik heb toch geen goed gevoel over 21 dec 2012

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @Anoniem:
  Als je op je gevoel wil afgaan, tegen alle bewijzen in, dan moet je dat natuurlijk zelf weten. Maar ik zou je toch willen adviseren om je huis en spullen nog maar niet te verkopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik geloof niet dat de wereld in 2012 zal vergaan.
  De bruine dwerg Nemesis is best wel een geloofwaardige theorie, niet enkel vanwege zwaartekracht berekeningen waarbij kometen onstaan, maar mede omdat Nasa al eerder een paar keer melding heeft gemaakt van de waarneming van een groot of zwaar object in de buitenste regionen van ons zonnestelsel.
  Je leest dan zo'n bericht en daarna hoor je er niks meer over.
  Probleem is tegenwoordig dat het erg moeilijk is om bepaalde zaken te bewijzen, elke vondst, foto of film en elk verhaal kan tegenwoordig gemanipuleerd zijn, wat overigens ook heel vaak het geval is.
  Bovendien reageren mensen vaak negatief als ze dingen horen of lezen die ze niet kunnen bevatten, omdat ze zich dan bedreigd voelen.
  Echter als je alle wetenschappelijke en statistische wetmatigheden er op los laat dan is het als mens simpelweg dom en arrogant om te geloven dat we alleen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. is gewoon puur gelul die ene nasa is hendicap zo iets gaat niet in 2012gebeure

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Goed verhaal. Vind het zeer interesant om argusoog en niburu te bezoeken om daarna even naar skeptis te gaan. Begrijp goed onze Koninging is een reptiel. Echt waar. Tevens is de aarde hol en worden de foto's die dienen als bewijs ons achter gehouden. Heerlijk toch , erg vermakelijk die gasten die al stoned zijn van zichzelf. Elke gebeurtenis is voor hun een bewijs dat hun waarheid de echte waarheid is. Is er een gebeurtenis die hun gelijk ondermijnt dan is dat bewijs dat ze worden tegengewerkt.

  Paul.G

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Niburu is nep om de simpele reden dat er 1600 jaar voor christus niks bijzonders is gebeurd. De Egyptische cultuur is gewoon doorgegaan, die hadden het toch wel vermeld. De mayas weten ook niks want dan hadden ze hun eigen ondergang wel voorspeld. Hun kalender stopt gewoon in 2012 en begint dan weer met een andere telling.- Luc

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik zeg nog een ding en dat is dit en dan zeg ik niks meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. De zonnestormen komen eraan en die zullen alle elektrische apparaten vernietigen... Trek maar zelf uw conclusies...
  Het rapport is van NASA en is al voorgelegd aan Obama...
  http://forum.fok.nl/topic/1275845

  BeantwoordenVerwijderen
 24. @Ninja: heb je het NASA rapport zelf gelezen? Het gaat over de kwetsbaarheid van verschillende systemen (zoals GPS of het elektriciteitsnet) bij bijzonder zware zonnestormen. Het rapport zegt absoluut niet dat deze in de nabije toekomst verwacht worden, laat staan dat het zo specifiek is dat deze in 2012 verwacht worden.

  Sterker nog, als je naar meer recente informatie van NASA kijkt, dan lees je dat de verwachting van het volgende zonne-maximum is bijgesteld naar 2013 - en men verwacht nu juist een lager maximum dan normaal. Dat wil niet zeggen dat er geen zware zonnestorm kan gebeuren (zoals het artikel in de link ook zegt), maar zulke zeldzame omstandigheden zijn gewoonweg niet te voorspellen.

  En uiteraard heeft dit allemaal niets met Nibiru te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Een zonnestorm kan wel degelijk een stroomnetwerk op aarde plat leggen, dit is reeds gebeurd in 1859 waar Quebec plat werd gelegd. Zou dit nu gebeuren, zou het een veel grotere schade met zich meebrengen, zowel op economisch als materieel vlak aangezien we veel afhankelijker zijn van onze elektriciteit dan in vergelijking met 1859.
  http://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2003/23oct_superstorm/
  http://www.grenswetenschap.nl/blogs/De-zonnestorm-van-1859/

  Maar dit heeft inderdaad niks met Nibiru te maken.

  Nibiru is een mythe, een geldopbrengende mythe (boeken,filmen(2012) etc).

  Wat er nu aan het gebeuren is met de aarde (aardbevingen, tsunami's, vulkaanuitbarstingen) gebeurd al reeds 2 biljoen jaar, de aarde verranderd constant.

  Wij, als mensheid zijn hier nog maar een 200.000tal jaar en aangezien de evolutie van de media (tv/radio/internet), kunnen we elke kleine en grote ramp te weten komen, maar dit is een constante op de aarde, geen uitzondering.

  Ik geloof sterk in buitenaards leven, ik geloof er ook sterk in dat ze hier al geweest zijn en dat ze hier ook zullen terugkomen ooit.

  Maar het Nibiru verhaal en het 2012 gedoe, het leven is te kort en te mooi om je daarover zorgen te maken.

  Als afsluiter : Zelfs ALS heel het chaotische verhaal waar zou zijn, wie zijn wij om daar wat aan te doen? :-)

  Thomas

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Sorry dat dit even offtopic is, maar als je een echt onderwerp wilt om over te discussiëren, bekijk dit even (PRACHTIGE film).

  http://www.youtube.com/user/homeproject

  Dit is waar men ECHT over moet NADENKEN.

  Thomas

  BeantwoordenVerwijderen
 27. http://www.youtube.com/user/homeproject#p/a/f/0/jqxENMKaeCU

  BeantwoordenVerwijderen
 28. @Thomas: ik ontken dan ook totaal niet de mogelijke ernstige gevolgen van een hevige zonnestorm - het ging me erom dat de NASA zo'n zonnestorm niet heeft voorspeld en al helemaal niet voor 2012.

  Bedankt voor de link, als ik binnenkort eens wat tijd over heb zal ik er eens naar kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Nou, wel degelijk hoor, het zonnemaximum is voorspeld voor 2012/2013, ook door de Nasa. Check dat nog maar eens goed!
  Groetjes,
  T.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. @Thomas: schreef ik hierboven niet al zelf dat het zonnemaximum voor 2013 voorspeld is? Maar dat betekent nog niet dat dit zonnemaximum een zonnestorm zal hebben van de sterkte van die van 1859, of zelfs maar van die van 1989 die in Quebec voor problemen zorgde. Daar valt gewoon nog niets over te zeggen - en dat zullen ze je bij NASA ook vertellen.

  Vergelijk het met het weer: je kunt al maanden van te voren voorspellen wanneer het stormseizoen gaat beginnen, maar nog niet waar en wanneer de sterkste stormen zullen toeslaan en hoe sterk die zullen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. vind t erg vermakelijk hoe iedereen denkt te weten wat de waarheid is maar we weten niets!! we zijn te arrogant te begrijpen wat er mogelijk is en niet..Ga niet uit van wat de nasa ons geeft aan info(aan deen gericht)..We zitten hoe dan ook in een eindtijd..dit voelen we allemaal,onbewust of bewust
  gr autonoom

  BeantwoordenVerwijderen
 32. wat staat hier een gelul zeg.

  mvrgr bg

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Waarom zou Google dit doen als er niets bijzonders te zien was...?
  http://www.youtube.com/watch?v=iKn_2neBSyo&feature=related
  Ik heb het geprobeerd en de video klopt, ik ben overtuigd dat daar iets is (of was) wat we niet mogen weten blijkbaar.

  Gr,

  Nino

  BeantwoordenVerwijderen
 35. @autonoom: doemdenkers zeggen al duizenden jaren dat we in een eindtijd leven en tot nog toe hebben ze altijd ongelijk gehad. Blijkbaar is dat gevoel dus niet zo betrouwbaar. De NASA is daarmee vergeleken uiterst betrouwbaar gebleken. Vergeet niet dat de NASA niet de enige is de telescopen heeft, dus we kunnen gewoon controleren wat ze zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. @Nino: heb je ook in andere bronnen gekeken? Op sky-map.org blijkt dat gebied bijvoorbeeld gewoon zichtbaar te zijn (zie hier voor een directe link naar het betreffende gebied. Meer uitleg is ook niet moeilijk te vinden. Daar lees je onder andere dat de foto's waarop Google Sky zich baseert uit 1958 komen, niet uit 2007.

  Verder is het filmpje uit jouw link vanzelf al verdacht. Het beweert dat de foto afkomstig is van een telescoop op de zuidpool. De coördinaten bevinden zich echter in het sterrenbeeld Orion, wat zich praktisch op de evenaar ligt. Dit wil dus zeggen dat het vanuit een groot deel van de wereld zichtbaar is (onder andere vanuit Nederland), terwijl een telescoop op de zuidpool juist één van de beroerdste plekken is om dat deel van de sterrenhemel te volgen. Dus zelfs zonder verder te zoeken had je kunnen weten dat het filmpje niet klopt.

  Ook is er geen enkele manier om Nibiru geheim te houden als die gewoon zichtbaar is aan de hemel vanuit bijna de hele wereld. Sterker nog, als Nibiru nu 2 jaar van ons vandaan is, en een baan van 3600 jaar zou moeten hebben, dan bevindt die zich nu op een afstand ergens tussen die van Saturnus en Jupiter. Hiermee zou Nibiru dus ongeveer net zo zichtbaar moeten zijn als de manen van Jupiter en Saturnus, en dus ruimschoots zichtbaar voor alle amateur-astronomen ter wereld. Hoe zou NASA, of Google, of wie dan ook dat dan nog geheim kunnen houden?

  BeantwoordenVerwijderen
 37. We hebben deze aarde echt helemaal verkloot in de laatste 100 en nog wat jaar
  .
  De mens is een arrogant soort dier dat denkt dat die boven de rest van de wereld staat.

  Terwijl we infeite niks beter zijn dan derest alleen wij zijn in staat om te communiceren en we kunnen wat beter nadenken.

  Ik hoop echt dat er in 2012 iets gebeurt en als de mensheid dat niet overleeft zou ik daar geen probleem om hebben ik ben wel bereid te sterven voor een betere wereld( HET HOEFT NATUURLIJK NIET )

  Greetzz. boono

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Waarom zou Nibiru, planet x niet bestaan, maar wordt hij wel op grottekeningen, bijbels, korans , mayakalander etc beschreven?
  Waarom willen bepaalde groot macht landen zo snel mogenlijk naar mars of de maan om daar een kolonie te starten?
  Waarom worden coordinaties waar mogenlijk planet x zich bevindt op zoekmachines gedelete en uitgewist?
  Waarom hebben wij nu zo'n grote weersverandering over heel de wereld (Toeval)
  Vanaf 2008 (zoals voorspeld)tot 2012 zullen er grote veranderingen plaats vinden (zie nu), vanaf Mei 2010 is nibiru zichtbaar op sommige delen van de wereld en vanaf 2011 zal hij zichtbaar worden voor iedereen en zullen er vele vragen gesteld worden ! Nu inmiddels is er een sterrestelsel ontdekt en nog een zeer grote planeet met een kleine dwerg eromheen (toeval) of Nibiru ..wie zal het weten , kijk goed omhoog en naar het weer , ziektes, en dergelijke vreemde veranderingen! massale vissterfte ,vogels die uit de lucht vallen in verschillende delen van de wereld...In 1985 is de kleine dwerg al ontdekt en is per ongeluk uitgelekt !! Door een persoon bij het grote ruimte station! Hij vond dat mensen recht hebben op de waarheid!. groeten from space

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha.. het is nu dus al 3 december 2012.. enne... NIETS he? Noppes, nada, nul komma nul. Stelletje malloten. Door mafkezen als jij hebben mensen jarenlang gedacht dat de aarde plat was. Of de zon om de aarde draaide. Wake up and smell the napalm.

   Pascal.

   Verwijderen
  2. Het is nu 2017. Nog steeds niks. Wel die verhalen van een Niburu die nog steeds onderweg is... En nergens te zien is voor de non-bias astronoom.

   Verwijderen
 39. Als de Bruine Dwerg eens in de 3600 jaren binnen ons zonnestelsel is,en dat terwijl de aarde al meer dan 4 miljoen jaar bestaat,dan zou je toch zeggen,dan heeft die planeet al behoorlijk wat kansen gehad in het verleden om de aarde te vernietigen?!?!
  M.V.G PJH D

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Veel voorspellers hebben zich in de eeuwen van zich laten horen, nostradamus, malachius, Edgar gayce, moeder shipton, Ned Dougherty, Ricky Randolph, Lou Famoso, Cassandra Musgrave,
  Dan heb je de geschriften van de Bijbel, Maya, Azteken, hopi indianen, het sumerisch volk(vroeger Irak),
  Wat is er allemaal van waar !! ik weet het 60%, en wacht op het teken binnen een paar maand om 90% gelijk te hebben
  Wij gaan er niet op wachten, het leven gaat wel verder, maar wij bereiden ons alvast voor, voor het geval dat…… , tenslotte, goed voorbereiden is half werk, en ooit kunnen we het nog eens gebruiken in andere situaties.
  Er zijn groepen die betalen voor een bunker voor 15000€ per persoon, met alle luxe, allemaal goed, maar kan je zulke bunkers verzetten als er een overstroming is bv. Waar sta je dan.
  Wij willen een groep oprichten, (vermits in groep samenwerken meer kansen biedt)maar niks van bunker, want je weet niet wat er in de toekomst komt en waar.
  Je moet hier geen geld opsturen, enkel zelf je aankopen doen volgens een lijst, die je stilaan aankoopt met de tijd, Je moet er wel een paar duizend euro voor over hebben per gezin.
  Wil jij mee doen in onze groep: mail ons op sixth_world_f@hotmail.com en je komt alles te weten in een word2007 bestand dat ik dan toestuur

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Auwhoerrr he dat jullie die zeik geloven net alsof dat echt gaat gebeuren dat zeiden ze toch zo vaak en nog leven we dus ga geen shit bouwe

  BeantwoordenVerwijderen
 42. @Anoniem from space: kun je ook aanwijzen waar in de Bijbel/Koran/grottekeningen Nibiru beschreven staat?

  Zo snel mogelijk naar de maan? We zijn eind jaren 60 en begin jaren 70 al naar de maan geweest - en sindsdien is er geen mens meer buiten een lage baan om de aarde geweest. Als we nu naar de maan zouden willen, zouden we de maanraket praktisch opnieuw moeten uitvinden. Momenteel hebben ze al niet eens een opvolger voor de space shuttle klaar. Zo'n grote prioriteit heeft het dus blijkbaar allemaal niet.

  De urban legend van de "gecensureerde" stukken hemel is in een eerdere reactie van mij al ontkracht, zie boven.

  Weersveranderingen? Wat dacht je van de gebruikelijke fluctuaties bovenop een trend veroorzaakt door het broeikas-effect?

  Als Nibiru al zichtbaar is, waar dan? Waar zijn dan de foto's van alle amateur-astronomen?

  Welk net ontdekte sterrenstelsel heb je het over? Hoeveel lichtjaar ligt het van ons vandaan?

  Je doet een hoop uitspraken in een korte tijd, maar hoeveel ervan kun je er ook daadwerkelijk onderbouwen?

  BeantwoordenVerwijderen
 43. ALS JE EVEN NA DENKT DAN KAN DIT MISCHIEN WEL MAAR IK HEB GELEZEN DAT WIJ EIGENLIJK NIET ALS THUIS PLANEET AARDE HEBBEN EN OOK DAT DE PIRAMYDES NIET DOOR "DE MENS" ZIJN GEMAAKT

  BeantwoordenVerwijderen
 44. @Alexander: en ik heb gelezen dat ALLES IN HOOFDLETTERS schrijven onbeleefd is - 't is net alsof je staat te schreeuwen.

  Ik weet niet waar je dat gelezen hebt, maar waarom denk je dat dat waar is? Hoe komt het dan dat we de menselijke afstamming kunnen traceren door de fossiele geschiedenis? Het zou toch wel heel erg toevallig zijn als buitenaards leven precies zou lijken op het leven wat al miljoenen jaren op aarde woont.

  En waarom kunnen de piramides niet door mensen gemaakt kunnen zijn? De oude Egyptenaren waren niet minder intelligent dan wij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou... uhm.. het zou wel kunnen.. maar er zijn toch een hoop dingen die op zijn minst dubieus zijn. Geen link om te onderbouwen, omdat er geen wetenschappelijk bewijs is, niet voor en niet tegen deze bewering. Kijk maar eens naar de serie 'Ancient Aliens'. Niet dat ik álles geloof, maar het geeft wel te denken..

   Verwijderen
 45. Wie zegt dat Planet X/Nibiru een planeet is? Misschien is dit net zo ver gezocht als het hele verhaal over dit ding maar, wat als het nu een bestuurbare planeet/ruimteschip is?

  Zoiets als de Death star van Star Wars. Dat zou betekenen dat het bestuurd wordt door intelligent leven en dus daarom "uit het zicht" gehouden wordt. En misschien de reden dat het uiteindelijk niet op 2003 voorbij is gekomen?

  Als het verhaal enigzins klopt en het om de 3600 jaar voobij komt en 2012 dus het magische jaar is, dat betekent dat 3600 jaar geleden de mensen 10x dommer (minder intelligent) waren als wij nu. Misschien was het een grote bal/planeet/ruimteschip waarvan hun dachten dat het een planeet was?

  Klinkt allemaal heel leuk deze theorieen maar of er iets van klopt, als het echt waar is en het een klein dwerg is dan moeten wij die nu allang gezien hebben anno 2011.

  Leo

  BeantwoordenVerwijderen
 46. @DEEN.

  Wat alexander zegt is wel degelijk waar, voordat je deze theorie weggooid moet je er eens over googlen. Er wordt geroepen dat wij (als aap) door een buitenaards ras (greys of reptilians) genetisch gemanipuleerd zijn om te dienen als "werkers" voor dat ras. Zo zijn er nog 100 theorieen van hoe en wat alles is.

  Velen denken dat onze overheden al geregeerd worden door de Galatic Federation (een federatie van buitenaardse rassen). En dat er velen dingen aan de hand zijn om ons voor te bereiden op grote veranderingen (2012?)

  Velen denken ook dat wij hier op aarde nu al een buitenaards ras voor 1000 jaren hebben leven ondergronds.

  Ik zelf ben een grote voorstander van het zogehete: Ancient Astronauts Theorie. Dat buitenaardse wezens al 1000den jaren de aarde bezoeken en ons leven beinvloeden. Kijk naar de bouw van de pyramides, legendes en religie. Alle "goden" komen uit de hemel, in vliegende wagens, vliegende tronen, etc. Ook het "bewijs" wat aangeeft dat dit duidelijk waar kan zijn, zoals een medalion van de mayan/inca tijd van een "vliegtuig" etc.

  Volgens mij zijn wij alle "spirits" in een meselijk lichaam (vervoers middel) om te leren, wij gaan verder met onze reis als hij op aarde op houdt (dood gaan). Dit kan doormiddel van reincarnatie, onze "spirits" worden dom gehouden en zo kunnen wij optimaal leren op het matarialistische aarde.

  Dat is voor mij de enige manier om de geesten te verklaren, en de mediums die met overleden familie en dierbaren kunnen communiceren. Die zijn gewoon verder gegaan met hun reis na deze periode op aarde. Daarom wordt krijg je ook z'n rustgevend en vredig gevoel als je dood gaat, wat velen mensen omschrijven met een "near death experience" dus die voor een aantal minuten dood zijn geweest.

  Chris

  BeantwoordenVerwijderen
 47. @nino
  @DEEN

  Kijk eens naar dit en vertel mij wat het is? Komt zowel voor in Google Sky en sky map.org

  http://www.sky-map.org/?ra=6.657222299999999&de=-13.43222200000001&zoom=7&show_grid=1&show_constellation_lines=1&show_constellation_boundaries=1&show_const_names=0&show_galaxies=1&show_box=1&box_ra=6.6572223&box_de=-13.432222&box_width=50&box_height=50&img_source=DSS2

  6h 39m 26, -13 25' 56,5

  Leo

  BeantwoordenVerwijderen
 48. @Leo:
  "wat als het nu een bestuurbare planeet/ruimteschip is?"
  Wat als Nibiru nu een onzichtbare draak is? Met "wat als..." kan je niet veel, vind je niet? Bewijs is wat we nodig hebben.

  "dat betekent dat 3600 jaar geleden de mensen 10x dommer (minder intelligent) waren als wij nu"
  Waaruit leid je dat in vredesnaam af? 3600 jaar geleden was het schrift al zeker een paar duizend jaar oud. Qua hersen-inhoud waren mensen hetzelfde als mensen nu. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat mensen toen dommer waren dan nu. We hebben misschien dan wel sindsdien meer kennis verzameld, collectief gezien, maar dat is niet hetzelfde als de intelligentie van individuen.

  BeantwoordenVerwijderen
 49. "Wat alexander zegt is wel degelijk waar, voordat je deze theorie weggooid moet je er eens over googlen."
  Oh, ik geloof best dat dit op het internet beweerd wordt. Op het internet wordt van alles geroepen. Bewijs is echter doorgaans ver te zoeken. In plaats daarvan vindt je meestal allerhande complottheorieën - zoals dat de regering in het geheim door buitenaardsen wordt gecontroleerd.

  "Kijk naar de bouw van de pyramides, legendes en religie."
  Wat is dat toch met piramides? De voorlopers van piramides (mastaba's en vervolgens trap-piramides zoals die van Djoser) zijn op vele plekken te vinden. We weten waar de mensen die de piramides gebouwd hebben leefden - we hebben de resten van hele arbeidersdorpen gevonden. We weten soms zelfs hun naam en hun beroep. Waarom zou je aliens erbij moeten halen als je al deze echte geschiedenis hebt?

  "Dat is voor mij de enige manier om de geesten te verklaren,"
  behalve misschien een te levendige fantasie en pareidolia gekoppeld aan culturele invloeden...
  "en de mediums die met overleden familie en dierbaren kunnen communiceren"
  Dat heet "cold reading".

  BeantwoordenVerwijderen
 50. @Leo: wat ik denk dat dat is? Volgens de link die ik eerder al gaf:
  "That is the underside of the telescope at Palomar. It is an image that appears on the original photographic plates, and is a result of a double-exposure or light leak onto the plate. The plate was not discarded because it was felt that the data was not obscured enough, and was too valuable to discard. There are several of these in the DSS data, along with some other interesting imaging artifacts."

  Maar zelfs als niemand wist wat het was, wil dat niet zeggen dat dit een ruimteschip of zoiets zou zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Niburu waarschijnlijk gevonden: http://www.youtube.com/watch?v=5mYUE6SPJY0&feature=feedf

  BeantwoordenVerwijderen
 52. @Deen

  ik vind het raar dat je het bestaan van Niburu zo hard ontkent,jij kan,als gewone mens, normaal gezien niet ontkennen dat de meeste antwoorden hier, realiteit kunnen zijn.

  Ik versta hieruit, uit uw reactie, dat jij misschien voor NASA of eender andere organisatie werkt, misschien...
  NASA=de toekomst,dat weet iedereen, iedereen die dat ontkent, is niet mee met zijn tijd.

  Ik geloof echter niet dat in deze aarde buitenaards leven is dat ons bestuurt, dat zou opvallen, geloof ik.

  Zoals in het filpmje van Nino, is het zeer, zeer onwaarschijnlijk dat juist die zone niet is gevonden, ookal is het in 1958. Kan iemand daar iets tegenin brengen?

  Greets
  Xevious

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat jij, zoals zovelen op dit forum, eens terug naar school moeten voor degelijk wetenschapsonderwijs. Voor sommigen zal psychiatrische begeleiding ook mooi meegenomen zijn.

   Verwijderen
 53. En je weet,Sky Map kan niet zeer ver inzoomen.
  Google Sky wordt dan nog eens veel meer gebruikt.

  Greets
  Xevious

  BeantwoordenVerwijderen
 54. @Harrison: iemand die willekeurig 4 sterren aanwijst en ze dan "planeten" noemt, kan ik niet serieus nemen. Verder zijn de SOHO en STEREO beelden vrijwel zeker niet van hetzelfde object. STEREO kijkt vanuit een heel andere hoek dan SOHO. SOHO staat tussen de aarde en de zon, terwijl STEREO zich momenteel hier bevindt. STEREO heeft overigens momenteel wel degelijk te maken met Mercurius, die zich vanuit die positie achter de zon langs lijkt te bewegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 55. @Xevious: wat is er raar aan dat ik het bewijs voor Nibiru niet overtuigend vind? Dat iets realiteit kan zijn, wil nog niet betekenen dat het ook realiteit is.

  En nee, ik werk niet voor NASA. Waarom zou ik voor NASA moeten werken? Denk je soms dat er een soort van complot is en dat ik daar deel van uit maak?

  Ik weet niet wat je bedoelt met je opmerking over Nino's filmpje. Wat is precies onwaarschijnlijk?

  Wat ik onwaarschijnlijk vindt is dat Nibiru blijkbaar alleen van de zuidpool zichtbaar is, maar tegelijkertijd ook vlak bij de zon staat en ook nog eens in een zwart vlak in de buurt van het sterrenbeeld Orion verstopt zit. En ondertussen blijft deze planeet (die nog maar minder dan twee jaar van ons af zou moeten zijn) toch nog onzichtbaar voor alle amateur-astronomen.

  Wat ik veel waarschijnlijker vind, is dat mensen zich mee laten slepen door een spannend verhaal over goden en ruimtewezens. Daarna zijn ze gaan zoeken in astronomische data en plakken ze bij elk lichtpuntje wat ze niet begrijpen een etiketje "Nibiru".

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Wat een heftige dicussie zeg..


  Wat ik me afvroeg, is hoe jullie zo zeker weten hoe lang de baan van planeet x zou zijn en wat zijn snelheid is. Kan het niet zijn dat de baan vele malen groter is en een vele malen grotere snelheid heeft? Dan is zou de planeet nu nog ver weg zijn en zou het zijn te verklaren waarom wij hem nog niet aan de sterrenhemel zien.
  Ik bedoel het niet als kritiekpunt, maar meer uit nieuwsgierigheid. Er zal vast een reden achter zitten.

  Gr Arline

  BeantwoordenVerwijderen
 57. wanneer planeet x werkelijk zo verwoestend zou zijn dat ie elke 3600 jaar alles verwoest op aarde , hoe vaak zou dan de aarde al zijn vergaan ?

  en dan ook nog geloven dat dit geheim kon blijven ?

  hoe naief en dwaas kan je worden

  dori

  BeantwoordenVerwijderen
 58. @Arline: goede vraag. De oorsprong om te denken dat er een planeet Nibiru bestaat is een controversiële interpretatie van Babylonische en Soemerische geschriften. Daar komt ook die omlooptijd van 3600 jaar vandaan. Als er een onbekende planeet is met een omlooptijd die sterk afwijkt van 3600 jaar, dan is dat dus niet de planeet uit de Nibiru-mythe. En als dat het geval is, waarom zou je dan nog moeten geloven dat er een onbekende planeet onderweg is naar Aarde?

  Daar komt bij dat ik de berekening uit het artikel makkelijk kan herhalen met een andere omlooptijd, bijvoorbeeld het dubbele: 7200 jaar. Als we nog steeds aannemen dat er in december 2012 een passage van een onbekende planeet plaats gaat vinden, dan zou een planeet met een omlooptijd van 7200 jaar vandaag inderdaad iets verder weg staan dan één met 3600 jaar. Maar het verschil is minder dan 0.2%. Dus ook een planeet met een langere omlooptijd zou dus al ruim binnen de baan van Saturnus moeten zijn. Zelfs met een baan van 36.000 jaar komt het verschil nog niet boven een half procent uit.

  Dat het verschil zo klein is kun je verklaren als je je bedenkt dat met zo'n langgerekte baan, een planeet het overgrote deel van zijn tijd ver weg van de zon doorbrengt, waar de planeet maar heel langzaam gaat (door de zwaartekracht van de zon remt een planeet af op weg naar buiten en versnelt weer op weg naar binnen). Als je de baan dan nog langgerekter maakt, dan komt de extra tijd vooral daar te zitten, terwijl er aan onze kant maar relatief weinig verandert.

  BeantwoordenVerwijderen
 59. @dori: dat is inderdaad een goede reden om te denken dat er geen verwoesting zal plaatsvinden. Maar eerlijk is eerlijk, er zijn ook mensen die denken dat de komst van Nibiru geen verwoesting zal brengen, maar verlossing van de goddelijke wezens die daar zouden wonen. Niet dat ik enige reden zie om dat te geloven...

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Beste Deen,

  Dat er steeds vaker Tsunami's en andere natuurrampen plaatsvinden zoals onlangs in Japan. Zou dat misschien met de komst van Niburu te maken kunnen hebben ?

  groetjes,


  Ronald

  BeantwoordenVerwijderen
 61. @ Deen

  Je bent erg bezig met astronomische wetenschappen en je weet alles goed te onderbouwen. Deze discussie is eigenlijk geen discussie meer, want je hebt al je punt al duidelijk gemaakt op basis van feiten (die men niet kan aantonen).
  Er is niks aangetoont betreft Niburu, net zoveel dat God echt bestaat, is ook nooit wetenschappelijk aangetoont. Niburu is tot nu toe dus fictief, tenzij het tegendeel bewezen word.
  De verklaring waarom het klimaat aan het veranderen is, kan verklaard worden omdat de zon in 2013 op haar hoogtepunt komt van haar activiteit, maar dit merken we nu al. De massa van de aarde word actiever door de straling die de zon nu uitstoot, wat betekent dat er meer activiteit is, meaning meer aardbevingen, vulkaanuitbarstingen etc.

  Het enige wat tot nu toe wetenschappelijk bewezen is wat er gaat gebeuren op 21-12-2012 is dat alle planeten op een nul-lijn komen, dus lijnrecht staan tegen opzichte van elkaar. Dit heeft als gevolg dat de aarde 3 dagen donker zou blijven, al weet ik niet of dit wetenschappelijk bewezen is. Is dat wel zo, lijkt me dat wel leuk om mee te maken mits dit ernstige gevolgen heeft voor ons als mensheid.

  Tot slot
  Ik merk dat de mensheid er grotendeels klaar voor is om te accepteren dat we niet alleen in dit heelal leven (doordat we steeds meer willen geloven dat mensen ''UFO's'' zien) wat waarschijnlijk zal resulteren in de evolutie van de mens. Op het moment staan we stil in de evolutie, maar gaan we steeds verder vooruit in de technologie, dit betekent dat we onze horizon aan het verbreden zijn om zo verder te gaan dan waar we nu zijn en dit moet ook wel om verder te evolueren.

  BeantwoordenVerwijderen
 62. @Ronald: weet je zeker dat er nu meer natuurrampen voorkomen dan vroeger? Of zie je er dankzij de verbeterde communicatie-technologie meer van op TV?

  BeantwoordenVerwijderen
 63. @VladPavlov: dank voor je compliment, maar ik moet je toch op een paar punten corrigeren. Klimaatverandering komt niet door de zon - de zonnecyclus herhaalt zich elke 11 jaar, terwijl de klimaatverandering waar klimatologen zich zorgen over maken al een eeuw een opwaartse trend laat zien. Maar dat is een te lang onderwerp om hier te bespreken.

  Meer on-topic is je opmerking dat op 21-12-2012 alle planeten op één lijn zouden komen te staan. Dat is niet zo, wat je makkelijk kunt controleren met astronomische software als Celestia (gratis). De enige uitlijning waar de 2012-aanhangers over spreken, is een vermeende uitlijning tussen de aarde, zon, en het centrum van de melkweg. En ik heb nog nooit gehoord van een uitlijning waardoor het drie dagen donker blijft. Hoe zou dat moeten werken?

  BeantwoordenVerwijderen
 64. Wat komt dat komt en wat zal zijn zal zijn.
  Wij kunnen speculeren en verhalen omzetten naar onze fantasie in nog betere verhalen.
  We kunnen nazeggen wat NASA zegt en we kunnen zelf zeggen dat we er verstand van hebben. Echter wat komt dat komt en wij doen er niets aan. Dus waarom discussiëren over wat komt of niet? Enjoy life before it is over.

  BeantwoordenVerwijderen
 65. @Arjan: dat klinkt allemaal heel aardig wat je daar allemaal zegt. Maar je vergeet dat er mensen zijn die echt geloven dat de wereld vergaat, en daarnaar gaan handelen. Gelukkig beperkt zich dat meestal tot het weggooien van geld (bijvoorbeeld aan boeken vol onwaarheden of onnodige overlevingspakketten), maar de gevolgen kunnen soms ook behoorlijk ernstig zijn.

  Nu heb ik niet de illusie dat ik dat laatste soort "ware gelovigen" nog kan bereiken met de informatie op deze site, maar als ik een paar mensen die nog twijfelen of ze 2012 serieus moeten nemen aan het denken kan zetten, dan doe ik dat. Ik hoop dus dat je begrijpt dat ik je suggestie dat ik er maar beter over op moet houden verder naast me neerleg.

  BeantwoordenVerwijderen
 66. Oke jullie zijn al 2 jaar ofsow aan het discuseren over dit onderwerp, kunnen jullie niet gewoon beter een keer een vrouw (of man) te zoeken om een blij bestaan op te bouwen inplaats van achter je computer te gaan zitten te doen alsof je slim bent door wat opte zoeken op internet, en ja internet is niet betrouwbaar.

  Gr. Jordi

  BeantwoordenVerwijderen
 67. Beste Deen, Je site vond ik toen ik naar aanleiding van een paar vreemde reacties van ene ´King of Light´ op de site van dagblad Trouw eens wilde weten wat er achter zijn vreemde reacties en profetieen zit. Je volharding in het bestrijden van de bullshit over die zogenaamde planeet X en 2012 wekt mijn bewondering. Ik ben echter bang dat deze types niet voor rede vatbaar zijn. Groeten,
  JWD

  BeantwoordenVerwijderen
 68. Beste Deen,

  Ik vind jouw inzet bewonderenswaardig. Wij hebben mensen in onze zeer nabije omgeving die dit soort nieuwe geloof van Planeet X plots zijn gaan aanhangen. De angst die ze daarmee zaaien bij hun naasten is enorm. Het zijn intelligente mensen met aanzien die hun naasten overweldigen met allerhande bewijzen en die samen met hen het leven op aarde als het ware opgeven om naar veilige oorden te trekken. Ze geloven alleen nog hun bewijzen en zien mensen die dit tegenspreken als 'non-believers' of als medewerkers van het grote complot. Hoe erg het ook is, wij kunnen daar niks tegen beginnen. Mensen zoals jij kunnen degenen die nog niet volledig geïndoctrineerd zijn misschien nog wel terug met hun voetjes op de aarde brengen. Alvast bedankt in hun naam!
  H.

  BeantwoordenVerwijderen
 69. ik wil met iedereen een wedenschap afsluiten die dit echt gelooft,over planeet x jullie betalen mij 100 euro , enals het niet gebeurd verlies ik maar dan hoef ik ook niks te betalen want we leven dan niet meer lekker boeie deze onzin,het is me wel duidelijk dat deze wereld nog gekker is dan ik dacht,ik heb medelijde met jullie zielig inzicht over fabels waarom ga je niet lekker een leven op bouwen en iets normaals verkondigen,wat dan nog nut heeft ,immers dadalijk zien jullie net als al die andere mensen die denken dat de wereld vergaat dat ie gewoon door blijft draaien,zoals altijd, erzijn al genoeg achtelijke mensen die zich van het leven beroven omdat de aarde verging,en nou de onzin van planeet x u krijgt de groeten een profeet die het wel weet.zalig ben ik omdat ik de waarheid verkondig sela chiru gr leo

  BeantwoordenVerwijderen
 70. leo ik ben het met je eens ,laat je niet in met dit soort leugens,de mens denkt dat ie buiten god om kan leven want dat zou niet wetenschapelijk bewezen zijn,de sukkels,je duide ook op mensen die de komst vam jesus wisten,en faalde zo zal het ook zijn met planeet x groote onzin wat wel leuk is wat er aankomt in 2012 is europacup voetbal ha ha ha de eind tijd van deze aarde staat beschreven almeer dan 2000 jaar maar ach dat is de bijbel en een mens die onderzoekt kan dat niet onderbouwen en noemt het wetenschap gr els

  BeantwoordenVerwijderen
 71. We kunnen denken wat we willen. we kunnen lezen wat we willen. Maar het feit blijft bestaan dat de wereld aan het veranderen is. We worden liever tegen elkaar en aan de andere kant onstaan excessen omtrent geweld. je merkt dat de mens met zichzelf in de knoop is. zoals we weten zijn wij levende wezens en is onze planeet dit ook. we zijn allen gevoeling voor getijden. Ook moeder aarde. Zij is op dit moment van slag. Getijden veranderen, temperaturen veranderen ja alles is aan het veranderen. Of er nu wel of niet iets zal gebeuren op 21-12-2012, dat maakt niet zoveel uit. Wat namelijk niemand kan ontkennen is dat er in de komende tijd iets staat te veranderen. dus laat de mens zelf kiezen. bereid je zelf voor op wat er gaat gebeuren of wacht af op wat er gaat gebeuren. In beide gevallen zal het iets zijn waar wij als de simpele mens niet aan zal kunnen veranderen. Mijn boodschap is, geniet van je tijd en maak je niet te veel druk om wat er komen gaat want het lot van deze aarde ligt niet meer en heeft ook nooit in onze handen gelegen. Wij hebben de aarde te leen gekregen en er niet als een goed vader of moeder voor gezorgt. En een iedere die zegt ik geloof niet in hetgeen de Maya's en zo voorspellen, heeft i de jaren dat hij of zij heeft geleefd niet goed opgelet. Mensen we gaan het zien op 21-12-2012, mar bedenk wel het is de zoveelste voorspelling dus................. Alleen deze keer stopt de maya kalender....................

  Theo.

  BeantwoordenVerwijderen
 72. @Theo:
  "Maar het feit blijft bestaan dat de wereld aan het veranderen is."
  De wereld is altijd aan het veranderen. Er is geen periode in de geschiedenis geweest waarin alles hetzelfde bleef.

  "Mensen we gaan het zien op 21-12-2012"
  En als we op die dag niets zien?

  BeantwoordenVerwijderen
 73. hoi deen,

  eerst en vooral, bedankt voor je sceptische en stevig onderbouwde kijk op deze materie!
  het kan niet ontkent worden dat er iets "vreemd" aan de hand is op onze globe!
  ik denk.. gigantische bunkers die wereldwijd in sneltempo gebouwd worden (link is overbodig denk ik).
  ik denk... h.a.a.r.p. , f.e.m.a. gevangenissen, chem-/contrails, the bilderbergers, the georgia guidestones,
  the disclosure project, niburu, elenin, honda etc..!
  als je jeremy rifkin zijn verhaal hoort doen over de 3voudige crisis op aarde http://www.youtube.com/watch?v=m9wM-p8wTq4
  dan lijkt de val van onze beschaving niet meer zo ver weg.
  ik denk dan, "bestaat hier al een geheim noodplan voor"?
  nu zal je wel denken.. wat heeft dit met niburu te maken :)
  niburu e.a. zijn een reden om wapens te bouwen/hebben
  en verwarring te zaaien http://www.youtube.com/watch?v=t-wsBFSsCbI
  terwijl het schaakspel naar WO3 en werelddominantie stilaan wordt afgerond!
  tijdens deze wo doden ze enkele vliegen in 1 klap door circa 90% van alle mensen te doden!
  1. minder mondjes om te voeden
  2. reverse global warming!!!!
  3. de beschaving komt niet ten val (met de nodige chaos tot gevolg)
  maar wordt terug opgebouwd!
  4. totale controle
  5. ...

  i know.. allemaal heel vergezocht! maar de logica is niet zo ver weg als je even out of the box gaat denken.

  de bunkers dienen voor : -solar flares
  - asteroide
  - e.t. dreiging
  - wereldoorlog
  wat lijkt het meest waarschijnlijke?!!!!!!

  nasa stuurde onlangs een videoboodschap naar alle medewerkers...
  http://www.youtube.com/watch?v=obOWrfp_flM
  ook hebben ze onlangs de laatste missie uitgevoerd tot......???!!!

  om eerlijk te zijn kan het volgens mij geen kwaad om een survivalkit bij de hand te hebben!

  als er een asteroide dreiging serieus moet genomen worden dan is het meest waarschijnlijke elenin als earths grav. pull haar werkelijk uit haar baan zou trekken.

  grtz d

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Elenin is al lang uit elkaar gevallen toen de komeet zijn kleinste afstand tot de zon had bereik (gebeurt bij 1 op de 50). Daarbij zou Elenin nooit dichter dan 35 miljoen kilometer de aarde naderen. Geen paniek dus.

   Verwijderen
 74. @ DEEN
  Dan wachten we nog een klein jaar voor de zekerheid van die mensen en kunnen alle complotten hierover van de baan vegen. Als het wel zo is hebben we het ook gehad. Niet dat we hier ook maar ooit iets aan kunnen doen

  BeantwoordenVerwijderen
 75. @nb: was het maar zo'n feest. Zoals gezegd was Nibiru al voorspeld voor 2003. Als 2012 niets wordt, dan komt er geheid wel weer een nieuwe datum.

  BeantwoordenVerwijderen
 76. Als dan de mayakalender ophoud, en er ook geen voorspellingen meer over zijn om op te bezeren, zullen ze het wel door hebben ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 77. 3600 jaar geleden is er niks gebeurd, dat gebeurd in 2012 ook niet

  BeantwoordenVerwijderen
 78. leuke discussie...
  Waarom blijven mensen al die onzin geloven wat allemaal
  Op niburu.nl beweert wordt. Keer op keer komt het niet uit.

  Bar

  BeantwoordenVerwijderen
 79. Simpel, het is inmiddels 19 september en ik zie nog steeds NIETS. Niets betekent, nada, njente, nothing, gar nichts....niets dus. Nee, ik ben niet blind, niet brildragend etc etc en mag heeeeel vaak naar de sterren kijken met mijn kijkers. Kortom, geniet van 2011 en vooral van 2012...want we gaan gewoon door naar 2013.

  Ron

  BeantwoordenVerwijderen
 80. Dan verzinnen ze gewoon weer een nieuwe datum..
  Bar..

  BeantwoordenVerwijderen
 81. Ik denk toch wel dat sommige dingen van achterlate geschriften toch baseren op de waarheid.?

  BeantwoordenVerwijderen
 82. al wat moet komen komt het enige wat ons rest is dat we er van leren

  BeantwoordenVerwijderen
 83. Alles wat ik zeg is: de afwezigheid van bewijs is nog een bewijs van afwezigheid, maar ook natuurlijk geen bewijs voor aanwezigheid.....

  BeantwoordenVerwijderen
 84. ja leef nu en maak je niet druk over wat gaat komen,het komt of het komt niet, life goes on, or it doesn't blablabla doe waar je je goed bij voelt geloof in wat je wilt geloven, ik bedoel ik ken iemand en die is moslim geworden en heeft zijn leven gebeterd, ik vind dat wel stupid sjit maarja if it works for him who i'm i to judge, ik geloof in DMT...

  BeantwoordenVerwijderen
 85. heb je die film 2012 nooit gezien ofzo, hij is zelfs in de bioscoop geweest, daar zie je precies hoe alles gaat gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 86. Ach, hij geloofd in films...
  Bar

  BeantwoordenVerwijderen
 87. Het enige wat er op 21-12-2012 gaat gebeuren is de midwinter/winterwende. Tussen 20 & 22 december bereikt de zon op het noordelijk halfrond zijn laagste punt. Dit werd door oude culturen al duizenden jaren gevierd. Ook door de maya's. Al die flauwekul over een planeet x en aliens.....wat gaan we volgend jaar krijgen..mensen die massaal zelfmoord plegen zoals in het verleden al eens werd gedaan door aanhangers?

  De aarde heeft al sinds het begin van haar bestaan al te maken gehad met periodes van rust en rampspoed. Ijstijden en opwarmingen heeft de aarde al tig keer meegemaakt. Niks nieuws aan. Het heeft niks te maken met een zogenaamde planeet/verborgen ruimteschip te maken. Sites zoals niburu en dergelijke moet je zien als een leuk tijdverdrijf. Zoals de naam van deze blog als zegt...denk eens echt na. En vooral ook: Denk eens zélf na. Laat je niks wijs maken. Angst regeert de mens én zijn gedachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 88. @Amazing D: "de afwezigheid van bewijs is nog een bewijs van afwezigheid"
  Dat gaat niet altijd op. In veel gevallen kun je namelijk redelijkerwijs verwachten dat als het bewijs bestond, het al gevonden had moeten worden. Bijvoorbeeld, het bewijs dat ik geen olifant in mijn kamer kan zien is bewijs voor de afwezigheid van die olifant, want als die een olifant er wél was geweest had ik die in één oogopslag moeten kunnen zien.

  Als Nibiru inderdaad in een baan van 3600 jaar zit, en inderdaad in 2012 hier langs komt, dan moet Nibiru zich nu al ongeveer op de afstand van Jupiter bevinden. In dat geval zou Nibiru al zichtbaar zijn met zelfs een goede verrekijker, of misschien zelfs met het blote oog. Het feit dat er nog niets gezien is, wordt toch steeds moeilijker te verklaren voor de Nibiru-aanhangers.

  BeantwoordenVerwijderen
 89. Ik vindt het echt jammer dat de mens in 200 000 jaar eigenlijk geen drol verder is gekomen.

  Ja fijn we hebben autoś, tablets en internet.

  Maar toch zijn we nog steeds die domme holbewoners van
  200 000 jaar geleden die elkaar uitmoorden als iets schaars is
  en helpen we elkaar alleen uit eigen belangen en onze eigen egoś.

  Maar verhalen als de wereld vergaat en profeten en oorspronkelijk van een andere planeet afkomstig zijn... is het een beetje naief of zijn we zo zwak dat we ergens in moeten geloven om door te gaan met leven.

  Het enige wat we al eeuwen onverandert doen is net als wat elke vorm van leven op aarde doet, vermenigvuldigen van het eigen soort.

  Niemand kan aangeven waarom we uberhaubt de moeite doen om te leven, het heeft uiteindelijk toch geen zin.

  Iedereen die op deze blog gereageert heeft zal uiteindelijk sterfen. Onze kinderen zullen sterfen, onze kleinkinderen en hun kinderen en hun kleinkinderen iedereen zal uiteindelijk sterfen.

  Velen geloven ook nog in een god een hemel en een hel.
  Had god echt helemaal niets te doen dat hij zo veel energie heeft gestopt in het maken van het universum zodat wij deze belabberde test kunnen doorgaan om uiteindelijk naar de hell of hemel te gaan.

  Ik bedoel het leven is eigenlijk zinloos. Er zal niets zijn na de dood want als er lleven na de dood zou zijn is het toch onnodig om het leven wat we nu leiden te bestaan.

  Wat maakt het uit of we er morgen wel of niet zijn. Mensen die geloven in een hemel of hel zou het niet saai zijn in de hemel als iedereen onsterfelijk is geen ongelukkenn geen rampen niemand die vreemd gaat je zou in de hemel geen krant kunnen lezen omdat er niets zou veranderen geen opmerkelijke gebeurtenis niemand dood niemand geboren.

  Als mayaś voorspelden dat de wereld vergaat wat dan nog wat als het echt zou gebeuren dat er 1 of andere astroide toevallig tegen de aarde kalt gaos crisis en dan waarom zou je vluchten voor de dood. Waar zouden we bang voor moeten zijn pijn verdriet en alles wat moeilijk is bestaat hier zolang je leeft. Als je dood bent is er niets wat het moeilijker of beangstiger kan maken dan het leven zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 90. mooi gesproken deahth or alive, je slaat de spijker op zijn kop.

  BeantwoordenVerwijderen
 91. Zeer vermakelijk om te lezen. Ik heb geen idee of er nu wel iets of helemaal niks gaat gebeuren 21-12-2012. Ik denk wel dat er iets gaat gebeuren om het feit dat de maya's sterk geloofden dat de geschiedenis zich herhaalt. Alles begint gewoon weer opnieuw in een andere tijd met de kennis die we nu hebben.

  Ik las een stukje terug en hele theorie of dat er te veel mensen zouden zijn en dat de mensheid gereduseert moet worden tot 10%. Nou ik kan je zegge, daar zorgt de natuur zelf wel voor in de vorm van een virusje of zo.

  Tot slot nog even een idee over planet X. ( ik heb er geen onderzoek naar gedaan, maar gewoon zomaar een gedachte) zou het misschien iets met de donkere matherie in ons helal temaken kunne hebben. Dit is toch iets wat we niet kunne zien maar er wel is.

  Grtz Cyr

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er duiken steeds meer filmpjes op (google: objectsclause flying in front of THE sun) met opname van nibiru die op het zuidelijk halfrond al te zien is. Vanaf juni 2014 zou zij wereldwijd gezien worden. 1 filmpje is van de hawaian observatory waar een aantal dagen op rij de opkomst van zowel nibiru als de zon te zien is. Vind het meer dan verontrustend dat een bericht als dit klein gehouden wordt. Maar de wereld is wakker aan t worden. Niet dat we er veel aan kunnen doen als nibiru tusse de zon en de aarde komt te staan maar vind wel dat iedereen een kans verdient om te kunnen overleven van de gevolgen die voorspeld worden. Vulkaanuitbarstingen, Tsunami, megaquakes. Laat mensen wegtrekken uit gebieden van vulkanische ringen en tektonische platen alsmede de kustgebieden. Dan nog zou overleven niet voor iedereen zijn maar wordt ieder individu tenminste een kans gegeven.

   Verwijderen
  2. @Anoniem: je weet dat Hawaii op het Noordelijk halfrond ligt, toch?

   Verwijderen
 92. Bekijk dit eens.
  http://wakenews.net/Nibiru_Final_Update.pdf

  Als je de enorme toename aan rampen en weersverandering enz. bekijkt is er als je het mij vraagt serieus wat mis. Als je het document boven inkijkt ga je zien dat er met saturnus en venus iets ernstig gebeurt ...zie foto's enz.

  BeantwoordenVerwijderen
 93. geloof dat anoniem gelijk krijgt. het is mij ook opgevallen dat de weerextremen enorm uiteen lopen. Stormen etc.. ook de vulkaan bij Bonn-laacher see is actiever dan ooit. en er worden meer kleine bevingen waargenomen. Zelfs hier in nederland zijn we momenteel de dijken aan het verzwaren.

  Zelf geloofde ik nooit in deze onzin.. maar meer en meer zie ik wel in dat er iets aan het veranderen is

  anoniem2

  BeantwoordenVerwijderen
 94. Dit heb je over heel de wereld dat vulkanen actief worden zelfs tot level 8 het max. bijvoorbeeld Yellowstone Caldera.
  zie
  http://hisz.rsoe.hu/alertmap/index2.php?area=usa#

  BeantwoordenVerwijderen
 95. Iemand wel eens van project Bluebeam gehoord?Vroeg ik mij af..Pipo

  BeantwoordenVerwijderen
 96. Niemand zal dit ooit geloven maar het is waar!
  Vroeger was ik ongeveer 10 en heb ik iets heel naars mee gemaakt. Ik keek altijd naar binnen via mijn raam naar een ander huis waar de tv aan stond (lekker tv kijken) hij had van die luxiflex dingen voor zijn raam maar ik kon er door heen kijken want ik zat boven op mijn kamer en keek naar beneden in zijn huis. Op een dag kijk ik naar binnen er schijnt licht in miin oog van zijn hand hij had een ring ineens zag ik hem als een soort röntgenfoto ik kon door hem heen kijken. Het lijkt er dus op dat sommige aliens gewoon op de aarde leven! En geloof me dit is geen bullshit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. de meeste mensen geloven je niet , maar ik heb samen met mijn partner vorige week iets raars gehoord abnormaal ! Ik heb er nooit in geloofd maar nu we allebei zo iets raars gehoord hadden moet ik me erbij neerleggen....

   Verwijderen
 97. vele reacties die ik lees zijn echt geschreven zonder kennis van zaken...

  Zo wordt er gesteld : Hoe komt het dat er met de aarde in zijn bestaan niks is gebeurd ?

  De komst van Niburu gaat de aarde niet vernietigen , alleen het leven op de aarde... Hoe groot de impact van Niburu zal zijn is afhankelijk van de baan waarop Niburu binnenkomt in ons stelsel...

  Niburu is niet zichtbaar omdat hij vanaf het zuiden gaat komen ... Het is niet voor niks dat alle grootmachten ( us , China , Rusland ) infra rood telescopen op de Zuidpool hebben staan want alleen vanaf dat standpunt heb je zicht op Niburu...

  De reden dat er geen communicatie plaatsvindt hierover is om massapaniek te voorkomen !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry, maar er is geen enkel stukje van de hemel dat enkel vanaf de Zuidpool zichtbaar is. Wij kunnen hier op het noordelijk halfrond toch immers ook gewoon de poolster zien, zonder dat we daarvoor naar de Noordpool hoeven?

   Verwijderen
 98. Grappig, er is zoveel op de planeet aarde waar wij nog niks vanaf weten.. wikileaks, illuminati(wat je ze ook wil noemen, Nasa al deze gasten nemen ons in de zeik.. veel wil je niet weten want dan kost het je je leven. veel meer dan hun willen dat je weet zal je ook niet weten. wij zijn net mieren.. wij weten alleen wat er gebeurt in het gedeelte waar wij komen..

  is er niet vaak genoeg bewezen dat wij niks weten of zullen weten. dat wij niks te zeggen hebben en dat ook nooit kunnen.. Contact is er ook al vaker geweest en dit is bevestigd.. links zijn er niet.. Internet is een uitkomst voor hun. over de Xray mannetje .. zou best kunnen wij zijn niet alleen.. zoek (niet op internet en je zult het vinden.

  Anoniem.(met reden)

  BeantwoordenVerwijderen
 99. 2012 is het jaar van vernieuwing. Op de 21ste van dit jaar loopt de calender af en dan beginnen we opnieuw te tellen. Als Niburu echt bestond dan hadden we hem al lang gezien.

  Groet,
  Marc

  BeantwoordenVerwijderen
 100. ik voel aan mijn water dat er wat onderweg is
  of het dan niburu is weet ik niet
  maar dat het een of ander veranderd dat weet ik wel zeker

  BeantwoordenVerwijderen
 101. Misschien is dit een goede reden, niks omloop van 3600 jaar maar een omloopperiode van 2148 voor de 12e planeet (zonder zon en maan mee gerekend 10de planeet) en dat deze in het jaar 2012 wederom een opwachting in ons Zonnestelsel zou maken.
  http://www.seriewoordenaar.nl/seriewoordenaar/content/Lees.asp?InleidingKey=71

  Deze link moet je maar eens checken

  Groeten Sidney

  BeantwoordenVerwijderen
 102. Jullie zijn gestoord! En vooral dom!

  BeantwoordenVerwijderen
 103. Ja hoor mensen. Mythen en verhalen hebben onze geschiedenis altijd al beïnvloed. Het geloof is daar een vorm van en het is weer steeds de wetenschap die het opneemt tegen het geloof. Geloof is vaak als kind als een brainwash naar binnen gegoten. Ze weten niet beter. Wetenschap is veel dynamischer en ontwikkelt nog steeds. Het is het geloof van de modernere tijd. Zelf ben ik van mening dat het geloof uit een boek wat honderden keren vertaald is niet meer serieus genomen kan worden. Iedere vertaler kan er een eigen draai aan geven. Er zal gerust wel wat bewegen tussen hemel en aarde. Maar het is niet wat beschreven wordt.

  In ieder geval is de wetenschap allang zo ver dat als een groot object richting de aarde aan het bewegen is, dat dit allang zichtbaar had moeten zijn. Reken er maar op dat dit nooit binnen een complot zal vallen.

  Ik kan me ook herinneren dat er in het verleden ook wel meer data genoemd zijn dat er rampen zouden gebeuren. Vaak ook door kerkelijke figuren. En dan gebeurt het niet en draaien er weer om heen.

  Een mooie quote "God heeft de aarde geschapen. V: Hoe weet je dat. A: Dat staat geschreven. B: Dat is vreemd, ik heb hier een briefje waar op staat dat dit niet zo is. Staat ook geschreven"

  Kenners weten wie dit heeft gezegd.

  Maar ik stel voor dat we op de 21e lekker gaan voorbereiden op de kerst. Misschien een rondje schaatsen o.i.d. Dan zal je zelf zien dat het rustig 22 dec. gaat worden...

  BeantwoordenVerwijderen
 104. Sommigen denken dat de Mens Het is, Wij zijn niets meer dan zandkorrels die denken alles te weten.
  Ik heb geen bewijs voor deze bewering, maar is er bewijs dat god bestaad? Nee.
  Toch zijn er genoeg mensen die er in geloven, als ze erin willen geloven en er blij van worden, dan vind ik het best.
  Ik geloof dat er iets komt op 21 december, sommige denken van niet.
  Ieder mens heeft zijn eigen brein en zijn eigen manier van denken, waarom zou een ander persoon jou manier van denken afkraken?
  Als jij, jou buurman, je tante of wie dan ook een eigen mening heeft erover, laat ze die hebben want uiteindelijk zijn we allemaal een Mens.
  Ikzelf geloof in verhalen zoals deze(en ja ik zeg verhalen want feiten zijn er niet) als jij zegt er zijn feiten, zullen er altijd weer mensen zijn die zeggen dat het onwaar is en die verzinnen er een eigen twist aan.
  Ik heb gelezen/gehoord dat we maar 3% van ons brein gebruiken, ik vraag me toch wel af wat we met die andere 97% zoude kunnen doen.
  Ik ben geen geleerde, ik ben geen einstein, en vooral niet iemand van NASA, maar ik geloof wel dat er mensen zijn die veel meer hiervan weten en het geheim houden, er zijn altijd geheime documenten en dingen die ze liever voor hunzelf houden.
  Als er een grotere macht is dan ons, Waarom niet? Tuurlijk we zien geen goden of wie dan ook maar alsnog zijn er genoeg dingen die mensen niet kunnen Zien, waar mensen niets of weinig van Weten. als jij terug de tijd in zou gaan en aan iemand uit 100 N.C. zou vertellen dat er later vliegtuigen en schepen, telefoons en televisies zouden zijn, zou hij je vierkant uitlaggen, en weet je waarom? Omdat dat voor hun niet te bedenken is, net als wat god of niribu, illuminati of iets anders is.
  Ik dank u voor de tijd om dit te lezen, ik hoop niet mensen te hebben beledigd, dit is mijn denk weize ookal ben ik maar een jonge van 17 die VMBO doet.
  Het leven zit vol mysteries, zonder mysteries zou het saai worden.

  Groetjes,
  P.nus

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat wij maar 3% van ons brein gebruiken is een fabeltje. Dit kan namelijk helemaal niet en dit is dan ook uit meerdere onderzoeken gebleken.

   Deze fabel is hoogstwaarschijnlijk in het leven geroepen, om ons ,als mens, aan te zetten meer kennis tot ons te nemen en meer gebruik te maken van hoe slim wij nu eigenlijk wel niet zijn.

   L.

   Verwijderen
 105. @Sidney: ik kan de berekening uit dit artikel eenvoudig herhalen voor een omlooptijd van 2148 jaar. Als een planeet met zo'n omlooptijd eind 2012 hier zou moeten zijn, dan moet die zich nu ergens halverwege de baan van Jupiter en Mars bevinden - ruim binnen het bereik van amateur-telescopen dus. Enig idee waarom die planeet nog niet zichtbaar is?

  BeantwoordenVerwijderen
 106. Geweldige website dit!!
  Ik wordt helemaal ziek van al die mensen die met al deze theorieën komen en gaan doen alsof het feitelijk bewezen is zonder ook maar een korreltje bewijs te hebben.

  Ik denk dat mensen om een psychologische reden in dit soort ideeën wíllen geloven. Kijk maar eens naar de bijbel en hoeveel mensen daar voor honderden jaren lang alleen in geloofden omdat iedereen om hun heen daarin geloofde.

  Ik geloof zelf overigens wel in de bijbel, maar ik geloof dat de teksten die erin staan symbolisch bedoeld zijn. Ik geloof ook in de Koran (op een symbolische manier). Ik begrijp ook niet waarom veel moslima's hoofddoeken dragen. In de koran staat nergens dat dit moet, er staat alleen dat de vrouw van Mohammed weleens een hoofddoek heeft gedragen om te voorkomen dat een groep mannen op de markt haar lastig zouden vallen. Ik veronderstel dat de reden dat die moslima's een hoofddoek dragen is om hun geloof te uiten en als een soort traditie.

  Om terug te gaan naar het hoofdonderwerp, het probleem is dat als we ergens in (willen) geloven, onze hersenen daar dan vaak ook bewijs voor gaan zoeken. (als je denkt dat mensen je raar vinden neig je alleen letten op de paar keren dat iets dergelijks wordt geuit, en neig je de keren dat mensen je juist kompleet normaal en cool vinden negeren)

  Ik kan het dus erg respecteren als mensen helemaal zelf en onafhankelijk nadenken want dat is hoe we de wereld vooruit kunnen helpen.

  Mooi artikel en mooie comments, Deen. Ga zo door!

  BeantwoordenVerwijderen
 107. wat er ook gebeurd, iedereen gaat uiteindelijk toch dood

  BeantwoordenVerwijderen
 108. Volgens mij is Nibiru gewoon een "bruine ster" ipv bruine dwerg eheh.

  Wat een onzin en bangmakerij...in 2013 moet er weer iets nieuws verzonnen worden, want er gebeurt niks in december hoor.

  Gr.

  Michel

  BeantwoordenVerwijderen
 109. http://www.youtube.com/watch?v=2MOe7-U64TI&feature=youtu.be

  Daan, please share your comments on this?

  BeantwoordenVerwijderen
 110. The first part is an obvious case of lens flare. The "NASA simulation" is from here, and the "proof that this video is real" leads to an admission that it was a hoax to show how gullible people are. I stopped watching after that, wasn't worth my time.

  BeantwoordenVerwijderen
 111. ik ben als amateur sterrenkundige maar
  er zijn nooit feiten die bekend gemaakt worden

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @lars: volgens mij zijn er een paar woorden uit je zin weggevallen. Kun je wat uitweiden en uitleggen wat je bedoelt?

   Verwijderen
 112. Mensen moeten hun kop eens houden over dat het einde van de wereld op 21 december 2012 zal zijn.Je maakt iedereen daar alleen maar bang mee en als het echt zo is dan zien we het met die tijd wel.Je kan er dan toch niets aan veranderen.Er zijn zelfs mensen die zo bang zijn dat ze hunzelf en hun huisdier dood willen maken maar misschien gebeurt er wel helemaal niets.Dan zijn er allemaal zelfmoorden gepleegt terweil er niets gebeurd is.

  BeantwoordenVerwijderen
 113. Planeet Nibiru bestaat... En kan je bijna overal zien naast de zon..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. klopt!!! ik heb hem met mn blote oog rechts naast de zon gezien...!

   Verwijderen
 114. @anoniem, wat voor soort bril gebruik jij?, als ik naar de zon kijk wordt ik verblind en daarna zie ik nog een poosje allerlei nabeelden op mijn netvlies met verschillende kleuren en als ik te lang kijk ben ik bang dat ik zelfs mijn ogen beschadig en dat die beelden daarna niet meer verdwijnen...

  BeantwoordenVerwijderen
 115. Rond September zal je hem bijna met het blote oog kunnen zien, Hij is al duidelijk te zien in de bepaalde landen met een verrekijker...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met een verrekijker? haha geloof me, dat is bullshit!

   Maar als ik em zie in September met me blote oog dan vertrek ik wel uit Nederland.

   Verwijderen
  2. Uhm.. het is nu december, en ik zie niks!
   Nada, noppes, njente, gar nichts..

   Verwijderen
 116. ben benieuwt of we in september iets te zien krijgen. vond deze discussie leuk om te lezen maar moet er wel bij zeggen dat Deen altijd gegronde comentaar geeft!
  er zullen altijd doemdenkers zijn en natuurlijk komt het einde der tijden eraan, maar dat kan evengoed nog 10000 jaar duren.
  zal regelmatig wel eens naar boven kijken, maar of ik echt iets zal zien zoals de bruine dwergster?
  als ik hem zie, jullie dan ook he!

  BeantwoordenVerwijderen
 117. Inderdaad. Ik geloof niet dat de wereld gaat "vergaan" maar er zou wel iets bezonders kunnen zijn op die datum.

  BeantwoordenVerwijderen
 118. @ laatste anoniem van 15 juli : dat is al jezelf "indekken" hé.
  Ik weet ook dat er iets gaat gebeuren. Ik zal een wss erg saaie ouderavond hebben die dag ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 119. De wereld vergaat niet op 21 December, mijn afspraak voor de tandarts is in 2013, dit bewijst het.

  ~Anon

  BeantwoordenVerwijderen
 120. Ik ben heel erg nieuwsgierig, dat er veel geheim wordt gehouden weet ik wel zeker maar of nibiru er 1 van is.

  Als die planeeet komt dan op een gegeven moment is het niet meer geheim te houden en dan zal er denk hysterie uitbreken.

  Ik weet wel, als er overduidelijk bewijs is dat ie bestaat en vlakbij is smeer ik em naar de bergen van Frankrijk ><

  BeantwoordenVerwijderen
 121. Ik heb 's nachts in mijn bed uren en uren geluisterd naar Coast to Coast AM en heb de laatste weken enorm veel gelezen. En ik moet toegeven, de bijbel zag ik eerst als een waardeloos stuk boek maar nu zie het als een boek waarin mensen geschiedenis hebben opgetekend. Deze wordt alleen verkeerd begrepen, zelfs door de kerk.

  Een ding is mij nu heel erg zeker, er lopen heel wat gestoorde idioten rond op deze aarde. Reptielen en people of the light... maf.

  En Nibiru? Ik geloof het niet. Waarom zou ik het geluk hebben om juist nu dit mee te mogen maken? Als waar dan, dan is de enige hoop die ik heb is dat ik net lang genoeg mag leven om die totale destructie met eigen ogen te mogen aanschouwen. 100 kilo steen regen! De explosies die worden veroorzaakt bij inslag in huizen en auto's. Wauw... waar kan ik tekenen?

  If true, we are going out with a bang!

  BeantwoordenVerwijderen
 122. Iedereen gaat dood geloof me kijk maar om je heen en gaat niet gebeuren door al die onzin verhalen over niburu en alians maar omdat het fout gaat in syrie assat gaat chemische wapens gebruiken. En rusland en de spleetogen sluiten zich dr bij aan worden hun tegen de rest derde wereld oorlog

  BeantwoordenVerwijderen
 123. Pfff... Ik heb net een aantal van de reacties gelezen en heb echt een sterk vermoeden dat een hoop van de "believers" aan de antipsychotica moeten. Wat een onzin, als Nibiru in ons zonnestelsel zou zijn hadden we dat allang gemerkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 124. Ik zou zeggen dat niks onmogelijk is... We hebben alleen de technologie en macht nog niet om die vaage dingen allemaal te kunnen optoveren.

  BeantwoordenVerwijderen
 125. het is september toch?
  waar kan ik hem nu zien?

  BeantwoordenVerwijderen
 126. Het is bewezen dat Nemesis echt bestaat (althans volgens discovery channel) het is ook bewezen dat deze bruine dwerg NOOIT het zonnenstelsel zal binnenfladderen en langs de aarde zal scheuren, hiervoor is zijn omloopsbaan gewoon veel te groot.

  BeantwoordenVerwijderen
 127. time is running out. Tot nu niets wat Niburu ook maar enigzins aannemelijk maakt. Wel heeft de tijd een heleboel reacties ingehaald. Jullie lijken de kerk wel. Zodra onomstotelijk bewezen is dat iets niet klopt, komt een nieuw nog fantastischer verhaal. (Aarde plat, zon om aarde etc.)
  Onze fantasie zal de wetenschap altijd voor blijven daaruit ontstaat nieuwe wetenschap en een heleboel mooie verhalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 128. Er gaat zowiezo iets gebeuren binnenkort, misschien op 21/12/2012 om 11u11, we zullen zien! Er zijn hier geen echt bewijzen voor!

  Ik heb zelf heel wat research gedaan door heel lang ( ongeveer 1 jaar) boeken te lezen ( in eerste instantie om mijn Engels te verbeteren) over de Hopi indianen, Zecherai Sitchin, youtube filmpjes van Graham Hancock (echt wel goed), astronaut Gordon Cooper, boeken van Von Daniken en nog vele anderen...

  Wat ik wel weet is dat alles ons niet wordt verteld. We worden dom gehoouden en dit al veel langer dan we zelf weten. Wie dit niet gelooft is echt wel naïf!!!


  Het enige wat ik voor mezelf weet door heel wat boeken te lezen is dat de mens BEWUSTER gaat worden.

  Ik kan nog veel hier vertellen over trillingen, dat allles energie is enzomeer maar dat heeft nu geen zin denk ik!

  Geloof in jezelf en in je instinct!

  Groeten
  Bidjar

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toch jammer dat je je "ze vertellen ons niet alles" filosofie niet toepast op de boeken die je noemt... En nee, geloof niet in je instinct - gebruik het, maar wees ervan bewust dat het het vaak verkeerd heeft, dus controleer altijd wat je instinct je ingeeft.

   Verwijderen
 129. Nog iets wat over na te denken valt is het volgende!
  Er is bewezen dat de eerste landkaarten (15de - 16de eeuw) gebaseerd zijn op kaarten die vele tijd eerder werden gemaakt. Op die kaarten van vele tijd eerder was toen de noordpool afgetekend met een uitermate precisie dat men dat zelfs in de 15de en 16de eeuw toen niet in kaart kon brengen.
  Van waar komen die eerdere kaarten? Wie had toen de kennis om dergelijke mappen te maken? Het staat als een paal boven water dat er een oude beschaving is geweest hier op aarde met veel meer kennis dan wij op dit moment weten!
  Er zijn daar eveneens bewijzen voor! Doe wat research over de samanhang tussen de piramide in Egypte, Angkor Wat, Tiwanaku en India.
  Je zal merken dat er vele gelijkenissen zijn tussen deze beschavingen terwijl deze duizende kilometers van elkaar verwijderd zijn wat toen in die tijd enorme afstanden waren en dus onmogelijk met elkaar in contact konden zijn volgens traditionele geschiedenis boeken.

  Het is duidelijk dat deze beschavingen wel in contact stonden met elkaar door een eerdere beschaving die hun de kennis en wijsheid heeft gegeven of dat deze beschavingen geteert hebben op een eerder bestaande beschaving!

  Wij worden bewust dom gehouden, zijt daar maar zeker van!

  Radja

  BeantwoordenVerwijderen
 130. @Anoniem26 september 2012 12:48

  wij kijken ook history channel,
  je verteld niet echt iets nieuws ofzo.

  maar ik heb nog steeds geen duidelijk antwoord op mijn vraag,

  het is 27 september,ik zou niburi met het blote oog kunen zien toch?

  aanhangers: wijs mij deze planeet aan, waar kan ik hem NU zien?

  BeantwoordenVerwijderen
 131. project X haren was ook de 21e, wat toen uit de hand liep,
  toevallig dat de planneet niburu planeet X word genoemd.
  (kan een teken zijn)
  vele mensen hebben die nacht een zwevend object zien langskomen,
  daarbij zijn horloges stil gaan staan en mobiels uitgevallen.

  de crisis verklaart nu ook een heleboel,
  want als nasa dit allemaal al weet,
  en al veel langer weet,
  dan hebben ze dus geld nodig voor rakketten om onze aarde te redden van de planeet X,
  de crisis speelt zich immers al jaren af,
  de euro was ook geen goeie opkomst.
  maar om dit allemaal geheim te houden en paniek te voorkomen, is er tegen de overheid al gezegt dat er een crisis is en nu moet er ineens geld op tafel komen.
  dat allemaal vlak voor de 21e december 2012.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is dan wel raar dat NASA juist afgelopen jaar koos om de Shuttle met pension te doen, terwijl ze nog geen opvolger hebben... En de crisis is wel de slechtste tijd om geld los te peuteren voor raketten. De mensen hebben veel liever dat de politici wat aan de werkloosheid en het begrotingstekort gaan doen.

   Verwijderen
 132. Deze video is verwijderd op youtube, wegens oplichting ed

  BeantwoordenVerwijderen
 133. 1 - Youtube.nl is gecensureerd! Oplichting?
  of omdat het echt waar is!

  2 - Waarom zit US leger enz altijd in Irak,Iran,
  Syrie enz. Om ancient artifacts en technologien voor iedereen te verbergen.2006
  hadden ze nog een box met sumeriaanse tabletten gevonden en nog veel meer Iran is bezig met vrije energie,maar dat kan niet stel je eens voor iedereen over de hele wereld gratis en gezonde energie,Dus de media moet zeggen: Iran maakt kernwapens!! Ik geef gewoon wat hints wat heb al genoeg problemen!

  3 - Hoezo zou dat van Niburu onzin zijn,denk
  aan 1983 dat het in de media kwam en inene was het een vergissing!

  4 - Kennen jullie de Georgetown (monument) Stonehenge?
  Past Niburu niet perfect bij het plan?
  Op de zuidpool staat een telescoop van nasa die alleen maar bezig is met niburu?

  Ik hoop echt dat het allemaal meevalt,het zal misschien niet precies op die datum zijn.
  Die piramides moeten als het goed is 4x einde vd wereld kunnen weerstaan.

  Zoek bij torrentz.eu Annunaki etc..+/- 7gb files+filmpjes !!!hoop dat ze er nog zijn!!
  Dat zie je niet op youtube.nl
  En check docu's van Chris Everard
  Check site Blackvault kopieen van documenten.

  Truth is Stranger than Fiction!!!
  Sorry dat ik het een beetje rommelig neer heb gezet! #LiquidatoR#

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zie "Nibiru komt ook niet uit het zuiden" voor een discsussie over de zuidpool telescoop en waarom die niets met Nibiru te maken heeft.

   Verwijderen
 134. Nou mensen.. we hikken zo tegen December 2012 aan en ik kan je vertellen dat er niemand is de een planeet of de bruine ster van area 51 ook maar ergens in het zonnestelsel kan zien. Wel een paar vage foto's waarop een blob te zien is. Ja... zie je wel!... dat is planeet x!... die vage stip op een stip!..right... Kan er nou is niemand een duidelijke foto van iets onverklaarbaars maken.. denk et niet.. misschien omdat het er niet is! En als het wel echt is..tja wat doe je eraan.. kijk met je vriendin naar de laatste, misschien wel mooiste zons opkomst in je leven en laat die shize over je heen komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 135. het is vandaag 20-12-2012 (2012-2012) is dit een bijzondere dag? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 136. Het bijzondere is dat je je vergist, het is 20-11-2012 het is slechts 1 cijfer maar tevens ook een maand

  BeantwoordenVerwijderen
 137. Hahahaha domme mensen hier ....ik denk dat hij uit de toekomt komt en alles al weet ...dat is duidelijk tog .hij post precies op 20 11 2012 .een bericht over 20 12 2012 ..als je deze getallen bij elkaar opteld en deeld door 20 en dat x 12 heb je het bewijs ...vertel het door mensen ..deze post is al eeuwen lang voorspeld

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Over domme mensen gesproken... Uit jouw post is het overduidelijk dat jij zelfs nog niet weet hoe je een zin moet schrijven, laat staan dat je weet wanneer je een d of een t moet schrijven? Heb je ooit al gehoord van correcte spelling?

   Verwijderen
 138. moet je er wel bij vertellen wat je dan optelt, 2+0+1+2+2+0... etc of 20+12+20+12 of 2012+2012
  tog of toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 139. Alle opties zijn mogelijk ..dat is het mooie van vaage berekeningen over de toekomst. Ze zijn niet echt kompleet en kan naar eigen inzicht worden ingevuld

  BeantwoordenVerwijderen
 140. tja. maar als de wereld vergaat waarom zou je dan in bunker verschuilen dat heeft dan toch geen zin

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. je kan het altijd proberen toch.


   g. van der veen

   Verwijderen
 141. Nah.. inmiddels is het dus al 3 december en er is nog steeds niks te zien. Ziet er naar uit dat deze al 2 jaar redelijk zinloos is en DEEN gewoon gelijk had.
  Maar.. feit blijft wel dat ik een hoop dingen uit de oudheid erg vreemd blijf vinden, getuige Ancient Aliens. Sommige zaken zijn wetenschappelijk weerlegbaar, maar veel ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat komt omdat Ancient Aliens bijna alles wat we weten over de beschavingen waar het om gaat weglaat. Als je eens een paar uurtjes over hebt moet je Ancient Aliens Debunked maar eens kijken, dan zie je wat ik bedoel.

   Verwijderen
  2. Dat heb ik inderdaad onlangs gedownload.. zal ik zeker even doen.
   Dank je voor de tip!

   Verwijderen
 142. Het enige wat ik weet, is dat op 21 december de winter gaat beginnen :p

  BeantwoordenVerwijderen
 143. Binnen een week is het zover!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 144. Als je nu helemaal geprept in een of ander hooggebergte zit en overmorgen gaat gewoon de zon weer op......
  Ben je dan blij... of juist niet...???

  BeantwoordenVerwijderen
 145. he deen!
  He deen

  De mens heeft nog steeds de zelfde stel hersenen,
  maar niet de zelfde vrijheid van denken zoals mensen
  dat nu mogen ervaren. Er zijn grondleggers van theorieën
  geweest in de geschiedenis die anders hebben durven denken.
  maar voor alsnog heb ik zelf niet in die tijd geleefd. En met mij geen
  enkel individu die dit leest. Elke theorie heeft een beginsel en gaat
  zich daarna evalueren tot een meer concretere definitie/stelling/wet
  ect.
  Zoals bijvoorbeeld vroegere taalkennis. We kunnen aannemen
  dat we de vroegere taal hebben ontleed en een betekenis
  hebben gegeven aan de plaatjes die we hebben gevonden.
  Echter kan ik niet zeggen dat ik er bij was en dat het plaatje
  dus ook daadwerkelijk “dat” heeft betekend.
  Wat nou als ik in een grot een auto teken. En deze grot woord
  tig duizend jaar later terug gevonden. Met alleen mijn plaatje
  en veder geen tastbaar bewijs alleen die plaatjes. En de geschiedenis
  over ons zo ver gaat zoals wij nu de maya kalender interpreteren.
  ik denk dat de wetenschappers denken dat ik een ufo heb getekend.
  Elke theorie is ontstaan of begonnen bij een waarneming.
  aan het begin van de straat liep ik tegen de auto aan. Aan het
  einde van de straat ben ik hartstikke dood.
  Ik snap dat de mens zijn leven wil controleren. ik snap niet dat we
  zomaar in alles geloven terwijl de vraag waarom bestaan wij “de mens”
  in samenleving met natuur hier op deze planeet door niemand beantwoord
  kan worden. En dan snappen jullie natuurlijk wel dat de antwoorden van:
  op een andere planeet is er geen leven mogelijk..bla bla …
  ohja ben je er geweest dan? We nemen aan dat er onder die gronde geen
  geen leven kan ontstaan maar de wetenschap heeft nog wel voor meer
  raadsels gestaan..
  Als er buitenaardse wezens waren… men dan willen ze dus duidelijk
  geen contact met de gewone mens.
  Maar buiten dat, je Artikel leest lekker! En over je persoonlijke reacties.
  je moet wel begrijpen dat dit voor jou vrij normaal is. Dat hoeft niet
  te betekenen dat iemand anders het automatisch snapt of wil snappen.
  Wees stellig voor wie dat horen wilt. Meningen mogen naast elkaar staan anders
  hadden niet geweten wat we vandaag gebruiken in ons dagelijks leven.

  Butterfly

  BeantwoordenVerwijderen
 146. oeps Sorry dit leest niet gemakkelijk... geen idee ligt aan mijn computerinstellingen...!

  fijne feestdagen..!!

  butterfly

  BeantwoordenVerwijderen
 147. Nou we zijn ruim een maand verder.....
  T'is verdacht stil hier....;-)

  me dunkt dat men de tijd nog even nodig heeft voor een nieuwe datum en een verklaring voor de DELAY, and again and again and again ....

  Bezem

  BeantwoordenVerwijderen
 148. als je op en site als deze kijkt http://www.nieuwetijdskind.com/aan-het-starthek/#.UP-Lrh28--4

  dan schijnt het niet tot ze doorgedrongen te zijn dat er op 21-12-2012 niets gebeurd is

  BeantwoordenVerwijderen
 149. voor meer interessants zie ook Suspicious observers op Youtube

  BeantwoordenVerwijderen
 150. Ik had dit verhaal op nine for news gepost,knippen ze gewoon het verhaal doormidden zodat alleen het eerste gedeelte zichtbaar is.
  Nu staat het voor mij helemaal vast dat het sensatie beluste frikandellen zijn daar.
  http://www.ninefornews.nl/ontdekking-nieuwe-planeet-in-ons-zonnestelsel-leidt-tot-speculaties-over-planeet-x-of-nibiru/#comment-171912

  Grt.Wimsalabimsalabomsasabomsasa

  BeantwoordenVerwijderen

Als je anoniem reageert, onderteken dan alsjeblieft je bericht ergens mee (hoeft uiteraard niet je echte naam te zijn), zodat we de verschillende "Anoniems" uit elkaar kunnen houden.