zondag 7 februari 2010

2012: Of toch 28 oktober 2011?

Hoewel iedereen zo zijn eigen ideeën heeft over wat er gaat gebeuren als de Maya kalender afloopt, weten we allemaal dat het in december van 2012 plaats gaat vinden. Of toch niet? In een paar reacties op mijn artikel over de Maya kalender werd gevraagd over een heel andere datum: 28 oktober 2011, meer dan een jaar eerder. Hoe zit dat dan, waar komt die datum dan vandaan? Ik had er nog niet van gehoord, maar ik ben het gaan uitzoeken.

Als je op internet op zoek gaat naar deze datum, kom je steeds twee namen tegen: Ian Xen Lungold en Carl Calleman. De eerste, Lungold (inmiddels overleden), is vooral bekend van zijn lezingen over de Maya kalender (je kunt er verschillende van op Youtube vinden), maar het meeste van zijn materiaal lijkt te zijn gebaseerd op de ideeën van Calleman, dus ik zal me hier op hem concentreren.

Calleman houdt er een vreemd stel ideeën op na. Aan de ene kant verwijst hij alle verhalen over Nibiru en pole shifts naar het rijk der fabelen. Ook lijkt hij te accepteren dat volgens de deskundigen de Maya kalender op 21 december 2012 afloopt, of althans het einde is van een Bak'tun. Maar volgens hem hebben ze het allemaal verkeerd: ze houden geen rekening met de spirituele betekenis van de kalender. Waarom? Volgens Calleman is de Maya kalender namelijk niet zomaar een manier om bij te houden welke dag het is, maar ook een weergave van de evolutie van het bewustzijn.

Volgens Calleman bestaat de geschiedenis uit negen perioden, die volgens hem overeen komen met de negen onderwerelden van de Maya's, of negen kosmische niveaus van bewustzijn. Waarom negen? Sommige tempels hebben negen lagen. Elke periode is daarbij een factor 20 korter is dan de voorgaande. De ontwikkeling van het bewustzijn gaat dus steeds sneller. Elke periode is verder weer in 13 delen opgedeeld: 7 dagen en 6 nachten. Hiermee heeft Calleman alle heilige getallen van de Maya's bij elkaar gepuzzeld tot iets wat volgens hem klopt met de wetenschappelijke feiten. Het begin van de eerste onderwereld was bijvoorbeeld het begin van het universum (16.4 miljard jaar geleden, waarbij hij er "maar" 2.7 miljard jaar naast zit), en het begin van de tweede komt overeen met het begin van complex leven (800 miljoen jaar terug - zo'n 200 tot 400 miljoen jaar te laat voor meercellig leven, maar zo'n 300 miljoen te vroeg voor echt complexe diersoorten).

De evolutie van het bewustzijn gaat volgens Calleman steeds sneller en zal binnenkort voltooid worden. Maar niet op 21 december 2012. Waarom niet? Omdat die dag op 4 Ahau in de Tzolkin kalender valt, en die dag astrologisch gezien de verkeerde energie zou hebben voor een voltooiing. Zijn alternatieve datum van 28 oktober 2011 valt echter op 13 Ahau, wat wel een geschikte dag is, met de juiste energie.

Hoe komt het dan dat de rest van de wereld denkt dat de Maya kalender op 21 december een Bak'tun afsluit? Ook daar heeft Calleman een verklaring voor: de Maya's zelf zaten er met hun kalender 420 dagen naast. Tegen de tijd dat de priesters daar achter kwamen, was het politiek echter niet meer mogelijk de kalender aan te passen. De priesters konden niet anders dan cryptische en vage hints achterlaten, die alleen Calleman kon ontcijferen. Als dat je in de oren klinkt als een soort van smoes achteraf, dan kan ik je daarin geen ongelijk geven.

Daarnaast beweert Calleman dat een Maya sjamaan met de naam Don Alejandro Perez Oxlaj bevestigt dat 21 december 2012 niet de einddatum is. Het enige wat ik echter kan vinden dat Don Alejandro gezegd heeft, is dat 2012 niet het einde is, maar dat er geen einddatum is, dat het leven gewoon door zal gaan. Op zijn minst bevestigt hij nergens Calleman's alternatieve datum - anders had Calleman dat vast wel ergens duidelijk vermeld.

Ten slotte beweert Calleman dat zijn theorie wetenschappelijk bewezen is, omdat hij gebruikt kan worden om voorspellingen te doen. Zo beweert hij dat hij in een boek uit 2001 de huidige economische crisis voorspelde, die volgens hem op 19 november 2007 moest beginnen. Hoewel hij een zeer specifieke datum in november noemde, is het voor hem blijkbaar goed genoeg dat economen december van dat jaar als beginpunt aanwijzen. Welke voorspellingen hij nog meer gedaan heeft die niet zijn uitgekomen vertelt hij er natuurlijk niet bij. Alles bij elkaar zijn z'n voorspellingen meer astrologie dan wetenschap.

Moeten we de datum van 28 oktober 2011 nu serieus nemen? Ik meen van niet. Calleman heeft duidelijk compleet naar eigen inzicht ideeën van evolutie, numerologie, astrologie, New Age en Maya mythologie gecombineerd. Het bewijs wat hij ervoor aandraagt is mager, en komt vooral over als een poging de wereld met een schoenlepel in zijn theorie te proppen. En als Calleman toch gelijk heeft? Als het kosmisch bewustzijn in 2011 volgroeid is (wat dat dan ook mag betekenen)? Dan hoeven we ons in ieder geval geen zorgen te maken dat de wereld in 2012 vergaat.

72 opmerkingen:

 1. Jammer dat er weer niet verder gekeken durft te worden dan wat de algemene beschouwingen of het grote gros beweert! Ik ben Calleman juist dankbaar dat hij het van een andere kant wil bezien. Gaat het om de waarheid of gaat het om het voelen van onze EIGEN waarheid. Dus wat voor jou goed voelt dat klopt. Waarom zou "Er leiden meerdere wegen naar Rome" een cliche zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Dus wat voor jou goed voelt dat klopt."
  Maar zo werkt de wereld niet. Er zijn heel veel dingen die goed voelen en totaal niet kloppen en dat weet je zelf ook wel. Als je er even over nadenkt dan kun je er vast wel een paar bedenken. Denk bijvoorbeeld aan alle mensen die zich goed genoeg voelden om met alcohol achter het stuur te gaan zitten en zichzelf vervolgens te pletter reden.

  Als ons gevoel een betrouwbaar middel was om te achterhalen wat klopt, hadden we ons de moeite kunnen besparen om de wetenschappelijke methode te ontwikkelen.

  "Waarom zou "Er leiden meerdere wegen naar Rome" een cliche zijn?"
  Het is een cliché, simpelweg omdat het zo vaak herhaald wordt. Wat je bedoelt is of er waarheid in die uitdrukking zit of niet. Natuurlijk is dat zo. Maar dat wil niet zeggen dat elke weg even goed is (via Moskou is bijvoorbeeld nogal een omweg). En er zijn ook vele wegen die niet naar Rome leiden. Ik heb geen idee welke weg Calleman precies genomen heeft, maar ik betwijfel sterk of hij in Rome is aangekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Allebei dichtbij...
  Als jullie toch op zoek zijn naar de echte
  waarheid..

  Op 28 oktober eindigen de 9 cyclussen van de Tzolkin, het was Ian's levenswerk dit te achterhalen.. Tegen dan is een groot gedeelte
  (maar zeker niet het grootste)van de wereldbevolking voorbereid (in de laatste cyclus) om de transitie naar de volgende dimensie of vibratie SAMEN met moeder aarde in te zetten. Dit event is nog nooit vertoont in ons universum, waardoor er zoveel interesse is van onze alliantie aan gener zijde.

  The LAW of ONE geldt evenals Karma, maar het is zeker een feit dat eigen wil eigen belang is. Of men er van af ziet of niet, dood gaat of niet, het lot staat al beschreven..
  Alle negatieve vibraties zijn omringd met positieve, en vice versa (Yin-Yang).

  De algemene progressie in Universele 9e cyclus zal voor nu niet te beschrijven zijn, gezien de ongeloofwaardigheid - omdat ons bewustzijn nog steeds maar op een planetair niveau staat.


  Your Guide  Leadi Dlrow

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik ontdek twee grammaticafouten in een zin:
  Op zijn minst bevestigd hij nergens Calleman's alternatieve datum - anders had Calleman dat vast wel ergens duidelijk vermeld.
  bevestigt moet met een t en vermeldt met dt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Anoniem: je hebt gelijk w.b. "bevestigt", bedankt voor de verbetering, ik zal het bijwerken. "Vermeld" is hier echter een voltooid deelwoord en was daarom wel degelijk goed gespeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb al tal van site,s bekeken m.b.t de Mayakalender,tal van die berichten wijzen naar 21 dcember 2012,andere berichten zeggen weer dat het hele Mayaverhaal rond het jaar 2012 grote ONZIN is!!!,Ik weet dus niet meer wat ik er nu WEL of NIET van moet geloven?!?!

  12 januari 2011

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat de waarheid zal zijn kunnen we nu over gissen wat we willen, maar de feiten die er nu liggen over moeder aarde en de ontwikkelingen waarbij de noordpool aan het verschuiven is naar rusland geeft wel aan dat er daadwerkelijk iets aan de hand is in de wereld. Ik denk ook als ik in mijn eigen omgeving kijk dan zijn veel mensen veel bewuster bezig en hopelijk dat wij de ommekeer kunnen brengen en de wereld vanaf nu alleen maar mooier zal worden al heb ik helaas ook vaak het gevoel dat het ook de andere kant op kan gaan, omdat macht en geld het grote probleem blijft ! gr. j. de wit

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou, Don Alejandro heeft zich blijkbaar uitgelaten over dat 28 oktober 2011 inderdaad een belangrijke datum is. Zie deze link:
  http://www.star-people.nl/index.php?module=news&id=6510

  gr. Roel

  BeantwoordenVerwijderen
 9. denken jullie nou echt dat,dat bestaat het is gewoon propaganda zodat mensen veel geld uitgeven.
  kom op mensen denk nou eens na.
  er werd ook gezegd dat in 2007 een zondevloed zou komen en het is nu 2011 -.-

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Roel: interessant. Jammer dat hij er niet bij vertelt hoe hij dat weet (of hoe zijn voorouders daar achter zijn gekomen). We merken het wel, over een half jaartje en een paar maanden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik hoop dat we het er over eens zijn dat het gaat om een belangrijke stap in ons bewustzijn. Welke datum het nu precies is weten we niet zeker.

  Ik zeg op mijn beurt: the quicker the better!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Anoniem: volgens mij zijn we het daar ook nog niet over eens. Hoe weet je bijvoorbeeld dat die stap eraan zit te komen? In plaats van bijvoorbeeld geleidelijke vooruitgang? Of zelfs een achteruitgang?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben een 12-jarige jongen. Ik geloof niet dat het eind van de wereld 21 december 2012 is, als de zon en de aarde (ofzo) in 1 lijn staan geloof ik dus niet dat er ijstijden enzo komen, ik vroeg aan mijn moeder wat zei denkt en ze vind het pure onzin, de Maya's konden nooit precies wetem wanneer de aarde gemaakt werd dus is de einddatum sowieso al fout.

  Gr. G.G

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Pff, de reacties hier ademen één en al zweverigheid.

  Ik ken een aantal mensen die zich actief bezig houden met dit soort theorieën (die overigens nooit uitkomen) en wat vooral opvalt is het chronische gebrek aan realiteitsbesef. Overigens gaat het hier vaak om een angstig gevormde sekte vol met breekbare, naïeve mensen.

  Voor dit hele verhaal geldt voor mij niets anders dan het voor het geloven in God: Onzin totdat het tegendeel bewezen is.

  Gr. A. Noniem

  BeantwoordenVerwijderen
 15. de lezingen van ian en van johan berusten niet op fictie maar op onderzoek.
  Jose arguelles heeft zelfs het voorwoord geschreven voor johan. En hij is toch de bron van 2012 voor velen...
  Ik geloof wel dat we in 2011 het eindpunt van de telling gaan bereiken, echter een eind zal het niet zijn.
  Ik kwam in 2004 in aanraking met dit fenomeen en sindsien houd ik het nauwlettend in de gaten, the feeling in your guts speelt hier een grote rol voor velen merk ik uit de reacties.. persoonlijk heb ik ook niet veel met de spookverhalen van niburu

  muhaciro@live.com

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @muhaciro: waar is dat onderzoek gepubliceerd dan? Accepteren andere historici het als geldig onderzoek?

  Je kon weleens gelijk hebben wat betreft de "gut feelings". Helaas zijn onderbuikgevoelens vooral betrouwbaar wanneer het gaat om je spijsvertering. Voor de rest zijn je hersens toch beter geschikt ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 17. O nee, als je moeder het zegt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat ik mis is dat het terug tellen naar 0 heel belangrijk was voor de Maja's. Als alles op de melkweg op een lijn staat (Astrologisch gezien) kun je dit zien als een 0 punt. Iemand die hier meer over kan vertellen?

  Anoniempje zoveel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Sommige mensen kunnen echt voelen. Los van emotie of eigen gedachtes. Puur vanuit het diepste binnenste waar alle waarheid verborgen ligt.
  In oktober van dit jaar zal inderdaad veel gebeuren, maar velen zullen het niet eens merken. In oktober wordt een begin gemaakt van iets. Een begin zonder eind...

  Ster

  BeantwoordenVerwijderen
 20. kijk gewoon naar Ian Xel's lezing.. Houdt alles in.. en research, en kijk dan nog es..enzovoort..

  Love


  Leadi Dlrow

  BeantwoordenVerwijderen
 21. toch heerlijk te zien dat iedereen aan het touw trekken is van wie er nou wel of geen gelijk hebben mbt een einddatum of de complete onzin ervan. iedereen van uit zijn eigen gelijk, proberen de ander ervan te overtuigen.

  hier zijn geen mensen die het goed of fout hebben iedereen heeft zijn info op de een of andere manier gevonden /ervaren. en iedereen heeft er dus zijn eigen waarheid.

  over dit onderwerp zijn net zo veel voors als tegens te vinden. het is volgens mij belangrijk dat je je eigen weg in het hele verhaal vind en deze weg bewandeld met alles wat je op weg tegen komt ervaart en er je ding uit leert.

  en op 28 10 11 of 21 12 12 komen we er vanzelf achter wat er wel of niet gebeurdt. en tot die tijd geniet van alles om je heen.

  henkie

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Goed gezegd Henkie!
  Zoals ik al zei: er veranderd veel maar niet op de manier waarop veel mensen verwachten. Mensen verwachten vaak spectaculaire dingen te zien/ervaren, maar zo werkt het niet. Het heeft zoals jij zegt inderdaad allemaal te maken met je eigen individuele reis. Een prachtige reis die de moeite waard is te nemen. Je hebt niet eens de keus erin, want je bent al op reis. Maar het punt is dat veel mensen altijd op andermans reis willen en daarmee hun eigen reis niet bewust meemaken. Maar ja, zelfs dat heeft een reden, heeft een bedoeling. Zo had het moeten zijn...

  Liefs, Ster

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Bevestigt is gr tijd
  bevestigde is gr tijd
  bevestigd is voltooid deelwoord:)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Gr een is tegenwoordige tijd
  Gr twee is hier verleden tijd
  Gr ging bij bevestigen even mis.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Even een alternatieve visie, en op voorhand sorry voor wat ik ga zeggen. Freedom of speech right?
  Ik ken ook enkele mensen die geloven in deze theorie. Niet verbazend genoeg zijn dit meestal mensen die hun job of plaats in de maatschappij niet echt waarderen. Ik kan hen geen ongelijk geven: vele mensen leven gebukt onder een (werk)maatschappelijk leven vol stress of verveling en ze gaan zich vastklampen aan een idee dat hen een alternatieve toekomst kan bieden en liefst op een manier die uitkomt. Zelfs in politiek zie je hoe mensen hun geloof extreme wendingen kan aannemen (waarom krijgen extreme partijen meer aanhang in situaties waarin nood het hoogst is?). In dit geval wordt het wetenschappelijk feit van de kalender aangehaald als lokmiddel voor verdere uitwerking.

  Consider this: De Maya-uitvinder van de kalender was misschien een wiskundig of sterrenkundig genie, maar dit was niet dezelfde persoon als de religieuze leider van de geschriften. Er wordt vaak gedweept met de "Maya's", maar dit is ook een groepering van mensen met verschillende karakters en belangen binnen de groep. Net zoals in onze maatschappij wetenschappers bestaan en religieuze instanties. Wij vieren ook nog steeds kerstmis in de kalender opgesteld door onze wetenschappers, maar het zal eerder zijn omwille van vrije dag, lekker eten en feest dan om Jezus.

  Laatste reactie op het feit "laat ieder zijn eigen wijsheid". Hier ben ik het niet echt mee eens; dit is steeds de basis voor oorlogen, corruptie en misvormde politieke maatschappijen. De waarheid nastreven is belangrijk omdat zij een eenheid creëert tussen mensen, toch?
  Persoonlijk hou ik niet zo van deze verkondigers van "religieuze" theorieën die mensen willen aansporen tot een zeker geloof.

  Eigenlijk zeggen zij vandaag: er komt een grote verandering, maar we kunnen eigenlijk niet juist zeggen wat het is, we kunnen het enkel in termen uitleggen door middel van vage termen. Laat ons dan ineens gewoon gerust en we zullen het wel zien als het zover is. Want zo krijg je natuurlijk altijd gelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Het is wel degelijk belangrijk om ons bezig te houden met de veranderingen in plaats van passief af te wachten, we hebben namelijk zelf in de hand hoe het ascentieprocess verloopt. En nantuurlijk is 21-12-2012 een van de vele pogingen van de oude garde om ons onder controle te houden. 28-10-2011 is de juiste datum en 11-11-11 zal er ook een grote verheffing plaatsvinden. Voor de mensen die nog twijfelen over het hele ascentieproces adviseer ik om de veranderingen in de wereld eens nader te bekijken maar voornamelijk om te voelen. De engergiefrequenties op aarde schieten omhoog en dit is voor ieder (bewust of onbewust) voelbaar... Mensen kunnen werk minder goed volhouden, worden bewuster, hebben fysieke klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, misselijkheid enz. omdat ons lichaam veranderd.
  Ik probeer niemand te overtuigen maar wil mensen wel vragen om wakker te worden en dus zelf alles te gaan onderzoeken en voornamelijk te luisteren naar je eigen gevoel. We zijn duizenden jaren voor de gek gehouden, voorgelogen en in een lage trilling gehouden. HET IS NU AFGELOPEN EN TIJD OM HET HEFT IN EIGEN HANDEN TE NEMEN!!! We hoeven niet te wachten op een bepaalde einddatum die het voor ons doet.. de revolutie is al in volle gang, kijk maar naar het financiele systeem dat op instorten staat en naar de opstand van het volk dat nu ook in Europa (spanje) is begonnen...
  Het enige wat belangrijk is, is dat we vanuit liefde leven en de intentie hebben om te ascenderen en dan zal er heel snel, heel veel gaan veranderen IN POSITIEVE ZIN!!!!

  Licht, liefde en wijsheid,

  Mina

  BeantwoordenVerwijderen
 27. ik kan niet wachten op al die data. Dan kan ik nadien rustig verder zonder al die onzin te moeten slikken en lezen. Tuurlijk zal er "iets" gebeuren, tuurlijk zal dat "veel" of "weinig" zijn. Of zelfs "niets". Of zal ik het niet "merken" omdat ik op een te laag niveau leef/denk/voel/tril. En uiteraard hebben alle aanhangers van ALLE theorieën ALLEMAAL gelijk en hebben ze het ALLEMAAL juist voorspeld, zelfs als ze elkaar tegenspreken. Want dat is het mooie/frustrerende aan heel de zaak. IEDEREEN heeft gelijk. Ook ik. Ik zal er nog eentje bovenop gooien sé: iedereen die hier voorspelt dat alles zwaar gaat veranderen staat op de loonlijst van de Bildenberggroep. Ze verspreiden dit om de mensen "kalm en onderdanig en afwachtend" te houden. Ze nog in "iets" te laten geloven ( 2012 als de nieuwe "hemel"). Zo kunnen zijn geld blijven verdienen, want alles wordt vanzelf beter, en je hoeft je leven er niet voor de veranderen en je gedrag( consumptie) er niet voor aan te passen, en blijf je hun bankrekening spijzen. Zo, en bewijs nu maar eens dat het niet waar is! ;-)
  anonieme mama

  BeantwoordenVerwijderen
 28. @Mina: wat ik mis in je lange commentaar is hoe je dit allemaal kunt weten.

  "Ik probeer niemand te overtuigen"
  Ik dacht dat je zei dat het belangrijk was om niet langer passief af te wachten? Doe je best, overtuig me.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. ja! 11-11-11 vindt er een grote verheffing plaats!! Het is tevens een intergalactische oproep om al je spaargeld op de rekening van 11.11.11 te storten....
  want geef toe : de overeenkomst tussen de Datum der Verheffing en de Vlaamse Noord-Zuidbeweging, die Licht proberen te geven aan diegenen die het nodig hebben op deze Aarde dit kàn toch geen toeval zijn! Doen!

  anonieme mama
  ps : ze moésten nu toch eens echt een lettertype voor sarcasme uitvinden

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ja, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Vergaat de wereld, vergaat de wereld niet....? Zal alles veranderen of ook niet? etc,...etc,... Wat denken jullie ervan er gewoon eens mee op te houden met het "uitzoeken" van dingen, die je niet kunt uitzoeken.Er kan geen brood worden gebakken met het graan van volgend jaar. Dus,.....waarom niet proberen in het HIER en NU blijven in plaats zich in een toekomst te denken, die er nog niet is en waarvan niemand weet hoe deze zal plaats vinden. Elke gedachte hiertoe is pure fictie. Een KAN-SITUATIE,...!En zelfs als de wereld ondergaat. Kun jij dat veranderen? Wat is de meerwaarde van al dat gepieker? Jullie missen allemaal het moment in het HIER en NU? En daarmee het moment van werkelijk aanwezig zijn. Bewustzijn! Als je iets wilt veranderen, begin bij jezelf. IN jezelf. Wordt een psychonaut, inplaats van een astronaut. Leer jezelf kennen en daarmee bedoel ik je ware ZIJN. Niet al die etiketten met die jij jezelf hebt volgeplakt. Vergeet het maar, niets daarvan ben je werkelijk. Mediteer, doorzoek en zoek je ware Zelf. Breng je geest tot rust, kom tot bewustheid, wees bewust en loop niet vast in elkaars Ego-spelletjes.
  Groetjes van Eesha

  BeantwoordenVerwijderen
 31. @Eesha:
  "Wat denken jullie ervan er gewoon eens mee op te houden met het "uitzoeken" van dingen, die je niet kunt uitzoeken."
  En het uitzoeken van dingen die je wél kunt uitzoeken dan? Zoals de geschiedenis van het universum? Statistieken van aardbevingen? Banen van planeten? Heeft dat waarde volgens jou?

  "Er kan geen brood worden gebakken met het graan van volgend jaar."
  Nee, maar het zaad van het graan van volgend jaar moet je nu al bewaren, anders heb je volgend jaar niets om te zaaien. Er is een reden dat we uit willen zoeken hoe de wereld werkt, en een reden waarom we aan de toekomst denken. We weten inderdaad niet wat de toekomst precies gaat brengen, maar sommige dingen zijn vrij zeker: als je volgend jaar graan wilt, moet je dit jaar al voorbereidingen maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Mensen, de wereld is in verandering, al miljoenen jaren en dit zal met of zonder de mens doorgaan.
  Het leven gaat alsmaar sneller (20x elke Maya cyclus??? Het kan).
  Maar een ding staat vast. We worden uitgebuit en voorgelogen zodat we onze diensten (werk) zullen blijven geven . We worden er als het ware voor geprogrammeerd van bij onze geboorte door onze opvoeding.
  Maar: doordat we meer mogelijkheden hebben en ook meer en meer cultureel gemengd; worden we ons bewuster van wat er gaande is.
  Zie maar wat de arabische wereld doormaakt o.a. door internet.
  Ik hoop dat dit bewustzijn ons helpt naar een vredige wereld, waar mensen hun capaciteiten en mogelijkheden niet kapitalistisch gebruiken maar voor een betere wereld met en voor elkaar zonder angst van uitbuiting en machtswellust. Alleen zie ik dit niet snel gebeuren, maar misschien zeer langzaam vanuit de jeugd.
  Het probleem begint bij het feit dat de mens een kuddedier is en dus een leiding nodig heeft. Dit betekent dat de leiding moet veranderen in mensen die leiding nemen voor de mens en niet uit macht zoals we altijd geleerd hebben ( de machtige zus en zo ).
  We zullen dus vanuit de jonge mensen andere opvoeding geven.
  Ik geef een voorbeeld: Ons lichaam is niet gemaakt om constant onder druk te staan = wetenschappelijk bewezen . Waarom leer je dan de kinderen niet naar hun lichaam te luisteren. Iedereen kan op 20min zijn heel hormonen stelsel op punt brengen door bewuste ontspanning. Als je dit de jeugd in school leert en ze mens de mogelijkheden geeft om dit toe te passen dan spaar je tot 80% ziekte in de wereld. Men weet dat door vele studies, maar niemand doet daar wat aan, zeg me eens; is dit niet tegen de winkel van die mafiosie in de pillen wereld????
  Zo zie je maar het kan en misschien zal het ook eens, maar het is zeer complex.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ik vraag me een ding af. Als de banksystemen instorten etc. dan lijkt het me dat we niet gelijk een betere wereld krijgen. Daar gaan misschien weer eeuwen overheen. Als geld niets meer waard is en mensen niets meer kunnen kopen om in hun levensonderhoud te voorzien, dan krijg je waarschijnlijk eerst chaos.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. is er al iemand die een aanwijzing ziet voor de grootse veranderingen tegen 28/10

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Volg het dagelijks nieuws maar en kijk naar het OOG van de wereld (TV), DAN ZIE JE AL GENOEG GROOTSE VERANDERINGEN zoals deze nog nimmer geweest zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Blijf kritisch, blijf kijken, durf te zien ... ook en vooral naar jezelf, je innerlijke beelden en overtuigingen. Ze zouden zomaar ineens kunnen veranderen! Authenticiteit, openheid, ontvankelijkheid, verbondenheid ... dat is volgens mij het enige waar het om draait op deze aardbol, alleen zijn wij Westerlingen dat - helaas - al heel lang vergeten ... Die Maya's, Tibetaanse boeddhi's, Indiase yogimeesters, Japanse Qigongmeesters hadden het al duizenden jaren geleden door! En nu komt er ook nog steeds meer wetenschappelijk (Westers!) bewijs voor de effectiviteit van die methoden en ideeën. Op naar de ... ontmoeting! Zou ik zeggen. Laat die 28 oktober, 11 november en 21 december maar komen ... ;-) In Lak'ech! Anaclara

  BeantwoordenVerwijderen
 37. hey luitjes,

  ik ben al jaren bezig en geïnteresseerd in alternatieve theorieën en ben tot een conclusie gekomen....

  Ten eerste:
  het maakt niet uit wat je doet, geloofd, verteld, ziet, hoort of meemaakt. Niets is slecht of goed. slecht en goed is een fabel, om je bang te maken. en angstige mensen zijn makkelijk te manipuleren.

  Ten tweede:
  ik ben veel bezig met 2012, nibiru, chemtrails, illuminati, bilderberg, freemasons, religie, het bovennatuurlijke, uittredingen, UFO's en alles wat erbij komt kijken.
  Ik probeer er over te praten met vrienden, collega's en overige medemensen. Dit wordt niet altijd gewaardeerd, maar ik ben er mee bezig en wil er dus over praten.
  Een zeer goede vriendin van me zei laatst tegen me:
  Kap nou eens met praten over al die theorieën en onzinnige mogelijkheden waar ik niks aan heb... Ik heb er geen t&%ing aan en ik ben t zat!
  In plaats van over al die onzin te lullen, doe er nou eens wat mee! Als t je echt zo interesseert, waarom doe je er niets aan in je eigen leven en ben je alleen maar aan t toekijken?

  Dit deed me pijn, maar heeft me wel een inzicht gegeven van onschatbare waarde.
  Ik denk dat het belangrijker is om energie te steken in het beter maken van de toekomst en te zoeken naar betere manieren van leven en regeren van de mensheid, dan te zoeken naar wat er fout gaat en daaraan de schuld te geven dat we uitgebuit worden en het niet goed gaat met ons allen.

  Al is het ook waardevol om in te zien wat er fout gaat in de wereld. want dat zal ons de drive moeten geven om het beter te doen, zoals ik al zei:
  goed en slecht bestaan niet, alles is. En alles is goed.... en slecht.... relatief....

  Mijn conclusie:
  Mensen, doe wat je wilt en diep in je wezen voelt. maar pas op voor aangeprate ideeën en gevoelens. en wees eerlijk, we weten allemaal wat aangepraat is en wat niet, het moeilijke is om naar je eigen stem te luisteren en ernaar te handelen.
  ook al doe je niets met je eigen zelf, luister ernaar en zie wat echt belangrijk is in het leven als een sociaal wezen.

  maar ook al doe je het niet dan is het ook ok. (ik wil geen goed gebruiken) alles is goed, ook slecht. (toch wel ;)

  Erik (Itch02@gmail.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Of de diverse , van elkaar , verschillende verses Nou wel of niet waar zijn. Feit blijft dat
  We zelf kunnen beginnen aan een bewustere levensstijl, ons ego eens onder controle krijgen, zorgen dat onze medemens ook in de positie komt om zich over de Maya te filosiferen.
  Tijd hebben om je druk te maken of je al of niet gered gaat worden is een luxe, die een derde wereld mens niet heeft. Zullen er die eerst maar gaan redden? Hun wereld is al vergaan, door uitbuiting.
  En de westerling wil trancederen , omdat onze vroegere slachtoffers dat gered cq bekend hebben. Mmmmm? Ironisch is het!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Lastig typen op n mobiel, Dus lees. Door de foutjes heen lezer, Ik heb geen pc ,mn mondiale voetafdruk is zeer Klein. Uit vrije keus overigens

  BeantwoordenVerwijderen
 40. De voorspelling op 11 maart 2011 kwam precies uit (tsunami in Tokio) en nu staat eenzelfde of grotere tsunami richting oostkust van Amerika op het programma. Een resultaat van de vulkaan bij het einlandje el hierro voor de Spaanse kust. Deze staat nu op punt van uitbarsten. 28 oktober komt hier wel erg dichtbij! Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 41. @ Kees: Over de hele wereld vinden al tijden - en nu in heviger mate - tsunami's, aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en andere voor de mens onvoordelige gebeurtenissen in de natuur plaats.

  Ik neem aan dat je met de voorspelling dat er 28 oktober 2011 'iets' staat te gebeuren, niet een dergelijke natuurramp bedoelt? Anders komt die voorspelling namelijk wel heel simpel uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Waar stond die voorspelling van die tsunami in Japan dan eigenlijk? Ik ben al langer dan die natuurramp in Japan bezig met heel dat 2012 gedoe en nergens ben ik enige voorspelling tegengekomen met betrekking tot 11 maart 2011. Trouwens, die tsunami was misschien dan wel 'groot' het was heus niet de eerste keer dat ze daar met een tsunami van die omvang te maken kregen hoor. Het was omdat er enkele kerncentrales in de problemen geraakten dat het allemaal zo lang en breed in het nieuws is gekomen. En als je denkt dat die Japanners geen tsunami's kennen, dan heb je het ook goed mis. Die mensen krijgen er elk jaar wel een paar te slikken.
  Natuurrampen zijn van alle tijden. Alleen wisten we pakweg 70 jaar geleden niet wat er aan de andere kant van de wereld gebeurde.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Er wordt ook gefluisterd dat de ascentie start in juli 2012...

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Nu ja, we zijn nu de 21ste. Ze zeggen ook dat tijdsversnelling zoals we die voelen gaat stoppen. Ik ga mee met wat ik hierboven heb gelezen. Volg je gevoel, dat is niet goed of slecht. Sta gewoon open voor signalen die je krijgt. En bovenal heb lief.
  Marnix

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Zelf kijk ik hier en nu graag naar de ontwikkelingen om mij heen. Dan heb ik een veel bewuster contact met wat er in mij en in de wereld gaande is dan wanneer ik dat probeer via multi-interpretabele overleveringen uit zeer lang vervlogen tijden zoals bijvoorbeeld de bijbel en de maya-kalender.
  En volgens mij zou dat zeker voor iemand die zegt hier en nu te willen leven eigenlijk de meest vanzelfsprekende weg moeten zijn.
  In ieder geval blijkt dat als je teruggaat naar de bronnen van spirituele maya-kalender-interpretaties je maar een paar namen van mensen vindt die deze hele 2011/2012-theorie in gang hebben gezet.
  Aanhangers doen zelf weinig onderzoek en laten zich graag door spirituele autoriteiten overtuigen. De boeken, de films, de workshops en wat dies meer zij over dit onderwerp zijn inmiddels niet meer te tellen maar verwijzen allemaal naar dezelfde paar bronnen.
  En 'innerlijke gidsen' van veel volgelingen passen zich keurig aan de gegeven dogma's aan. Opvallend dat pas na het verschijnen van de eerste uiterlijke openbaringen deze innerlijke gidsen hun stem lieten horen. Waarom spraken die niet eerder? Tja, de mensheid was er nog niet aan toe... Toch zou het voor mij overtuigender zijn geweest als eerst de innerlijke gidsen hadden gesproken en als pas daarna de bevestigingen van hun mededelingen gevonden zouden zijn in de maya-kalender. Maar goed, je kunt niet alles hebben...
  In dat wat je inmiddels wel de 2012-industrie mag noemen wordt trouwens enorm veel geld verdiend, maar dit terzijde.
  Hoe komt het dat mensen zo graag naar goed nieuws luisteren? En wat zouden die mensen van de huidige wereldontwikkelingen denken als die niet voor hen vanuit zeer oude overleveringen zouden worden verklaard?
  Het is niet vreemd dat we er naar snakken dat het leven voor iedereen nu eindelijk eens drastisch verbetert. De ellende in onszelf en om ons heen lijkt voor velen vaak ondragelijk.
  De verleiding om te zwichten voor fleurige interpretaties van oeroude mystiek aandoende bronnen is dan groot. En het leven zoals het zich nu voltrekt kunstig te beschouwen als een bevestiging van die fleurige interpretaties is al evenzeer verleidelijk.
  Een ander type mens die de realiteit ontvlucht zoekt het juist in doeminterpretaties van zeer oude niet meer objectief te interpreteren bronnen want ook dat kan bevredigend zijn. Zo iemand zegt ongeveer: Zie je wel, ik heb gelijk, ik wist het wel, we gaan met zijn allen naar de verdoemenis, lekker puh...
  Het is interessant om te zien hoe die twee stromingen die de hedendaagse werkelijkheid ontvluchten zich elk op hun eigen manier tevreden stellen en zodoende met elkaar in conflict raken. De een slaat de ander met positiviteit om de oren en de ander vecht terug met negativiteit. Ondertussen gaat het leven verder...
  Als al deze illusionisten bereid zouden zijn om het leven te bezien zoals het is, als ze er werkelijk hier en nu en volbewust contact mee zouden leggen, dus zonder te proberen het via de omweg vanuit oude overleveringen te verklaren, dan zou het tijdstip 2011/2012 vast niet in beeld komen...
  Het zicht op het leven zou dan realistischer zijn en de kans om zodoende werkelijk tot betere vormen van samenleven te komen zou er ongetwijfeld door toenemen.

  Vincent

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Toch was er door diversen voorspeld over de tsunami van 11maart. http://www.godlikeproductions.com/forum1/message1385078/pg1 is bijv. Een blogger die een nare droom had, er staat dus wel het e.e.a. Op internet.
  Lees de datum wel goed: 3-09-2011 is 9 maart en niet 3 sept. Anders zou het ook geen voorspelling zijn. Lees daarom de volgende reacties die richting de 11e schrijven. Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Ja, zo nu en dan komt een voorspelling uit. Mijn vader droomde in zijn jonge jaren dat binnenkort Jozef Stalin zou overlijden en een paar weken later gebeurde dat inderdaad. En zelf heb ik ook wel eens voorspellende dromen gehad. Bijvoorbeeld dat iemands fiets zou worden gestolen en weer zou worden teruggevonden. Ik was er trouwens pas zeker van dat het om voorspellende dromen ging als ze uitkwamen...
  Maar voorspellende dromen heb je hier en nu. Dergelijke voorspellingen grijpen niet terug op oeroude bronnen die je, als je niet helderziend bent, eigenlijk alleen maar verkeerd kunt begrijpen. En ben je wel helderziend dan heb je die oeroude bronnen helemaal niet nodig.
  Mijn punt is vooral dat ik heel wat aardige en goedwillende mensen ken die zich opsluiten in de wereld van de 2012-doctrine en die niet meer bereid zijn om wat er in de wereld gaande is werkelijk te volgen. Ze houden zichzelf voor dat ze de toekomst al kennen, dat de redding nabij is en dat je die redding moet steunen door er rotsvast in te geloven. Maar voor mij is het onontkoombaar dat ik aan die mensen merk dat ze hun toekomstvisie ontlenen aan 'spirituele autoriteiten' en dat die visie niet werkelijk uit henzelf voortkomt. In iets andere woorden: Ik merk aan hen dat ze, voorzover ze met het 2012-verhaal leven, niet helemaal zichzelf zijn... en dat ze op de vlucht zijn voor de hardheid van het hedendaagse leven.
  Door veel 2012-volgelingen wordt verkondigd dat binnenkort het financiële systeem het zal begeven en dat er dan een geldloze samenleving zal ontstaan. Een samenleving waarin een collectief bewustzijn, een bewustzijn van eenheid voortkomend uit een allesomvattende liefde, geld overbodig maakt.
  Ik voel intuïtief (instinctief) aan dat dit niet waar is. En ook als ik mijn verstand gebruik zie ik duidelijk in dat het financiële systeem in zekere zin gammel is maar dat het einde van het geld voorlopig nog niet in zicht is. De financiële elites hebben trouwens geen last van de crisis die ze zelf hebben veroorzaakt. Hun macht neemt er alleen maar door toe..
  Misschien dat het fysieke geld binnen afzienbare tijd wordt vervangen door digitaal geld. Het spant erom: Laten we ons dat overkomen?... Maar de rol van het geld is voorlopig nog lang niet uitgespeeld. En ook aan die allesomvattende liefde zijn we nog lang niet toe. De evolutie maakt soms flinke sprongen maar vervangt nooit al het werk dat we nog aan onszelf en onze omgeving hebben te doen. En vluchten voor de werkelijkheid helpt nou eenmaal niet om dat werk ook echt te volbrengen.

  Vincent

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Goedendag allen,

  Met veel belangstelling lees ik de opmerkingen en bezorgdheid van allen.
  Wat ik graag zou willen weten of iemand mij kan helpen in het begrijpen van het onbewuste binnen het bewuste.

  Anders gezegd, wat is het verschil van de autonome werkingen van onze metabolisme en het bewust reageren hierop.

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Goedeavond Allemaal,heb aandachtig jullie reacties gelezen.Wat ik denk is dat we een ander bewustzijnsniveau bereiken.De interpretatie van de Mayakalender is geen reden om aan te nemen dat de einddatum het einde van de wereld of een doemdag betekent.Waarom heeft de Mayakalender in tegenstelling tot alle andere kalenders wel een einddatum?Daar de Mayakalender wel een einddatum heeft,moet deze wel duidelijk op een ander soort tijd gebaseerd zijn:namelijk op'bewustzijn gebaseerde tijd'
  Mayatijd is in feite gekwantificeerd en beschrijft verschillende bewustzijnsstadia van de Kosmische Levensboom.
  gr
  Maya

  BeantwoordenVerwijderen
 50. KheatheR,

  Ik begrijp wat je bedoelt over te brengen in deze fase van begripniveau. Wat ik echter te kennen wil geven is het feit dat men te makkelijk wetenschappelijke benamingen benoemd om het onbegrijpelijke te begrijpen.

  Een "brainteaser" is namelijk het subjectieve gerelateerd aan het objectieve. Alleen het objectieve is gerelationeerd binnen deze huidig dimensie (3d.) Bv. een boom is qua structuur een boom. Dat zijn we "geleerd".

  Illusie valt namelijk niet te kwantificeren, want dan is het benoembaar en meetbaar (subjectief en objectief en vice versa) Su-automair niveau binnen het kader van de 4e dimensie. Echter de 4e dimensie is alleen in "onze" vertraging aanwezig van het "bewustzijns niveau" van interpretatie lichtsnelheid gevangen binnen een structuur. Hoe eyl dan ook.

  We leven naar het verleden toe. Uiteraard is dan een tijdperk aangebroken voor lichtzelve.

  Een foton; de benaming zegt het al, foto in zijn eigen geicht (ton). Factor 1000 per keer. Dit wordt teruggebracht naar factor 0 door in zichzelf zo licht mogelijk te worden. Het beginpunt van het uuniversele bewustzijn is . of 0 uitvergroot.

  Mijn excuus als deze berichtgeving te lang is. Ik ben alleen zeer leergierig en ook om kennis te vergeven.

  Dank

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Voor de mensen die hierboven beweren dat het aantal aardbevingen toeneemt, vraag je eerst eens af of dat wel waar is vóór je het aandraagt als bewijs voor of tegen 2012 en andere voorspellingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 52. @Maya:"Waarom heeft de Mayakalender in tegenstelling tot alle andere kalenders wel een einddatum?Daar de Mayakalender wel een einddatum heeft,moet deze wel duidelijk op een ander soort tijd gebaseerd zijn:namelijk op'bewustzijn gebaseerde tijd'"

  Ten eerste staat het helemaal niet vast dat de Maya kalender een einddatum heeft. Binnen het systeem van de kalender is het prima mogelijk door te tellen tot ver na 2012. En zelfs als het wel een einddatum zou hebben, dan volgt daaruit nog niet dat dit op "bewustzijn gebaseerde tijd" gebaseerd is. Sterker nog, de einddatum is gebaseerd op hun begindatum, wat volgens hun de scheppingsdatum was, zo'n 5000 jaar geleden. Tenzij je bereid bent het Maya scheppingsverhaal te accepteren (tegen alle wetenschappelijke bewijzen in), is er geen enkele reden om enig belang aan zowel de begin- als de eind-datum van de Maya kalender te hechten.

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Mensen hierboven hebben het over, dat er geen goed en kwaad is, belachelijk. Dat goed doen niet altijd de juiste manier van handelen is om een bepaald doel te bereiken, dat is waar. En dit geldt natuurlijk ook andersom. Bij sommige mensen maakt het niet uit wat ze ervaren of leren, deze zullen altijd kwaad blijven doen totdat ze er niet meer zijn. Laten we hun vooral met liefde benaderen, wat hun als een zwakte zullen zien, met als resultaat dat ze je alleen maar meer zullen gebruiken.
  Door angst zijn jullie bezeten, mensen die niks hebben en zeggen dat er geen goed en kwaad is.
  En de mensen die wel veel(geluk, geld en liefde) hebben en zeggen dat er geen goed en kwaad is, zij geloven in hun eigen leugens en zijn egoïstisch en oppervlakkig. Zij zullen als eerste de gevolgen voelen van hun daden tijdens de grote revolutie die gaat komen, good luck people.

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Tegen de mensen die niks willen zien, hou je maar bezig met voortplanten. Ze(NWO) hebben nog steeds meer slaven nodig. Ze hebben nog lang niet voldoende robots en dat zal ook nog wel een tijdje duren voordat deze zo goedkoop zijn dat ze jan en piet niet meer nodig zijn.

  En je weet wie de schuldigen zijn van dit alles hé? natuurlijk de mensen die meteen voortplanten zonder zich zelf ook maar iets bij te leren behalve dan de kennis die ze nodig hebben voor hun baan en hoe ze het best dronken kunnen worden natuurlijk. Zelf de kennis over de opvoeding is niet meer belangrijk, want dat weten ze zelf meestal beter.
  De sluwe hebzuchtige heersers hebben dus vrij-spel.

  Voor mensen die denken dat we opeens allemaal wakker worden en met liefde deze wereld zullen verenigen??? Wacht maar tot je in de weg staat van een psychopaat met een dikke beurs en een dikke knuppel, die slaat jou wel opnieuw in zweef-mode.

  BeantwoordenVerwijderen
 55. @Anoniem van 26 oktober 22:09: wat is dat toch met je obsessie over voortplanten?

  En je hebt geen complottheorie met supergeheime organisaties nodig om te verklaren waarom onze maatschappij steeds ongelijker wordt. Niet als politici in alle openheid plannen maken om de sociale zekerheid en het onderwijs uit te kleden en belastingvoordelen voor bedrijven en rijken uit te delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Wie weet had de maya kalender maker geen zin meer om verder te gaan met de rest van de kalender.
  Mijn kalender vergaat 31december 2011

  yoshi

  BeantwoordenVerwijderen
 57. de maya kalender makerhad wel zin maar het had geen nut! Na 2012 jaar begint de zon weer opnieuw te cirkelen om de aarde! Die maakt dezelfde route als 2012 jaar geleden, dus we krijgen gek gezegd opnieuw een ijstijd en alles. Daarom is de kalender niet langer dan 2012 jaar. Ik ben trouwens nu jarig en ben benieuwd wat deze datum van vandaag betekent. 28 oktober 2011 moet iets betekenen, maar we zullen zien! Afzender FL

  BeantwoordenVerwijderen
 58. @FL: gefeliciteerd met je verjaardag :) Ik weet echter niet waar je je informatie vandaan hebt, maar er klopt niet veel van. Dus hier is mijn verjaardagscadeautje voor je - een beetje kennis.

  Om te beginnen, de zon cirkelt niet om de aarde. Het is precies andersom. Eén rondje van de aarde om de zon heet een "jaar". De betekenis van 28 oktober voor jou is dat de aarde een geheel aantal rondjes om de zon heeft afgelegd sinds je geboorte en dus een goed excuus voor een feestje. Voor de wereld als geheel betekent het helaas waarschijnlijk niet veel bijzonders.

  Misschien ben je in de war met precessie, maar één cyclus van precessie duurt ongeveer 26.000 jaar, niet 2012.

  De Maya kalender is ook al geen 2012 jaar lang. De Maya datum 13.0.0.0.0 mag dan wel 2012 jaar na het begin van onze jaartelling zijn, maar het is zo'n 5125 jaar na het begin van hún jaartelling (13*20*20*18*20 dagen/365.25, zie mijn uitleg over de Maya jaartelling hier). En er is geen enkele reden om niet aan te nemen dat de Maya kalender niet kan doortellen tot minstens 19.19.19.17.19, en zelfs dan is het gewoon mogelijk om verder te gaan met 1.0.0.0.0.0 (dus met één positie extra, net als dat onze jaartelling na 999 gewoon doorging met 1000).

  De laatste ijstijd eindigde ook geen 2012 jaar geleden, maar meer dan 11.000 jaar geleden. Voorlopig wordt er ook geen nieuwe meer verwacht, zeker niet zolang we de concentratie CO2 in de atmosfeer aan het verhogen zijn.

  Ik hoop dat je wat met deze informatie kunt, en dat je nog een fijne verjaardag hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 59. erg bedankt voor de info! Ik ga me er verder in verdiepen! Laat weten of er ook daadwerkelijk wat gebeurt vandaag! Ben benieuwd wat er komen gaat. Fl

  BeantwoordenVerwijderen
 60. wat ik zo raar vind, is dat de Maya's met al hun zgn heilige kennis en inzichten, hun eigen ondergang niet hebben kunnen " voorspellen". Het was meer logisch geweest om hun kalender te laten eindigen bij hun eigen ondergang....

  BeantwoordenVerwijderen
 61. 28 october is er niks speciaals gebeurd, dit komt doordat er wordt uitgegaan van de telling van callaman etc waarbij ze belangrijke dingen zijn vergeten in die telling. Er is een nieuwe telling van een nederlandse wetenschapper, die dit met veel bewijzen en uitleg ondersteund, namelijk het begin van de 9th wave is 24 November 2011 en komt ten einde op 14 Juli 2012. check cultofamonra.wordpress.com keb daar al deze info opstaan

  BeantwoordenVerwijderen
 62. @Beljarau: ik heb nu geen tijd om al die video's the bekijken, maar ik zal dat zeker nog doen. Maar vraag je alvast dit eens af: waarom komt deze "Cult of Amon Ra" er pas op 29 oktober achter dat de berekening fout was, terwijl er op 27 oktober nog geen probleem was met deze datum?

  Het verbaast me overigens niets dat er nu al een nieuwe datum gekozen is. Wat wel opvallend is, zijn de complottheorieën gericht tegen de aanhangers van de 21 december 2012 datum.

  BeantwoordenVerwijderen
 63. Deen,
  bedankt voor je heldere info altijd. Ik heb er echt veel aan.
  Waarom denk jij dat er zoveel complottheorieën zijn tegen de aanhangers van 21/12/2012?
  veel groetjes
  MV

  BeantwoordenVerwijderen
 64. @Maman Verte: graag gedaan.

  Wat de complottheorieën betreft, in mijn ervaring worden die altijd van stal gehaald wanneer de echte argumenten op zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 65. Dank je Deen voor de info hier. Eindelijk eens goed onderbouwde argumenten waarom er NIETS zal gebeuren op 21 december 2012. Ik werd stilletjes aan ziek van al die 'doomsday' theorieën.
  Ik begrijp trouwens niet waarom al die doemdenkers en 2012 aanhangers zo graag zouden zien dat de wereld vergaat volgend jaar. Ik ben nu niet bepaald rijk, maar ik ben best tevreden met mijn leventje op het moment. Ik zou het niet graag zien eindigen (nog niet iig).

  28 oktober kwam en ging en er is niets noemenswaardig gebeurd. En de dag erna komt men erachter dat er een 'rekenfoutje' is gemaakt (het favoriete excuus blijkbaar, werkt altijd wel). Nu is het uitkijken naar 24 november. Ik ben eens benieuwd met welk excuus men komt aandraven wanneer er op 24 november weer niets gebeurd.
  Angel.

  BeantwoordenVerwijderen
 66. dus als iets niet wetenschapelijk ontdekt is door bestaat het niet?....en is t onzin?
  hoe arrogant is deze nerd?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waar zeg ik dat dan? Er bestaat ongetwijfeld van alles wat nog niet ontdekt is. Wat ik me alleen afvraag is hoe je weet wat je moet geloven voordat iets ontdekt is.

   28 oktober 2011 is inmiddels ruim een half jaar geleden, en de wereld is niet noemenswaardig anders dan daarvoor, dus zeg het zelf maar: was het onzin of niet?

   Heb je ook argumenten of heb je echt niet meer te bieden dan beledigingen?

   Verwijderen
 67. Door dit hele gebeuren zal er ook daadwerkelijk iets gebeuren met onze beschaving, maar dan in hun onderbewuste denkwijzen. Het feit dat iedereen er door media van weet zal dus meespelen als we er achter komen dat het gewoon onzin is. Ik denk dat het gedrag van de mens daarmee gemanipuleerd kan worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 68. Enkele onvoorziene omstandigheden hebben vele prospecties en voorspellingen de das omgedaan. Bijvoorbeeld: De zon is naar een heliumstaat overgegaan (met een explosie/expansie tot gevolg) en onze Aarde (en waarschijnlijk ook andere planeten) wordt beschermd door een holografische kopie van onze realiteit waarin het lijkt alsof er niets gebeurd is. Dwz dat we IN de zon zitten, en dat waarschijnlijk licht alom tegenwoordig is, maar we achter een holografisch scherm zitten met dagen en nachten (â la Truman Show). Ook is dankzij de vele inspanningen van "lichtwerkers" van over de hele wereld onze tijdlijn veel minder drastisch geworden dan sommige voorspellingen voorhielden.
  It's a crazy world none the less...

  Love

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Weet je zeker dat we niet gewoon in de Matrix zitten dan?

   Verwijderen

Als je anoniem reageert, onderteken dan alsjeblieft je bericht ergens mee (hoeft uiteraard niet je echte naam te zijn), zodat we de verschillende "Anoniems" uit elkaar kunnen houden.