zaterdag 31 januari 2009

En nu?

Wat nu? Ik heb de brochure "Evolutie of Schepping? Wat geloof jij?" van voor tot achter door gespit, en aangegeven waar de fouten zitten, of waar de auteurs misdadig veel weggelaten hebben. Oké, ik heb de achterpagina van de folder niet besproken, maar die vat gewoon samen wat er in de rest staat, dus ik denk dat je inmiddels zelf wel kunt bedenken wat er mis mee is, toch? Dus, wat nu?

Ik heb nog wel een paar puntjes uit de brochure waar ik misschien nog wel een artikeltje aan wil wijden (iemand nog interesse in Vikingen?). Ook heb ik onderweg nog wel een paar ideetjes opgedaan waar ik ook nog wel een paar artikels aan wil besteden. En daarna?

Daarna hou ik dit blog gewoon aan en zal ik daar af en toe wat artikelen aan toevoegen, als ik weer eens wat zie in de media of op het internet dat me daartoe aanzet. Voorlopig zal ik nog dicht bij het thema evolutie blijven, maar kijk niet vreemd op als het thema later langzaam zal verschuiven naar wat meer algemeen wetenschappelijke en sceptische onderwerpen, waaronder bijvoorbeeld helderziendheid en "alternatieve geneeskunde", net wat ik tegenkom. Ook deze onderwerpen zouden prima bij de titel van dit blog moeten passen.

Dus als je dit blog alleen las vanwege "Evolutie of Schepping" zal er waarschijnlijk niet zo heel veel nieuwe informatie voor je meer verschijnen en kan ik je alleen maar bedanken voor je aandacht tot nu toe en je veel plezier toewensen op andere blogs. Maar voor wie besluit te blijven lezen, zal ik mijn best doen meer interessant leesvoer te blijven aanleveren, misschien zelfs leesvoer dat je echt aan het denken kan zetten.

6 opmerkingen:

 1. Hoi Deen, ik heb je artikelen met plezier gelezen en zal ook in de toekomst je blog blijven volgen. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit was een heel leesbare, heldere uiteenzetting van wat er fout zat met die folder. Het spijt me dat ik je blog pas zo laat ontdekte.

  Zoals je op een andere manier al opmerkte, één dwaas kan meer vragen opwerpen dan twaalf wijzen kunnen beantwoorden. Door met kinderlijke voorbeelden in te spelen op de sentimenten van mensen die grotendeels helemaal geen wetenschappelijke scholing hebben, kun je namelijk wel de (onderwijs)politiek uiteindelijk beinvloeden- iets wat de Amerikaanse pendanten van creatie.info soms lukt.

  Overigens ben ik van mening, dat de gruwelverhalen van de vikingplunderingen overdreven zijn. Maar ik woon in Denemarken, dus dat kan mijn visie beinvloeden. Als je zo'n drageskib duizend kilometer gezeild en geroeid hebt, wil je toch wel eens wat anders, hè.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Draken:
  Bedankt, en beter laat dan ooit.

  Ik ben ben bang dat er ook in Nederland mensen zijn die vatbaar zijn voor deze tactieken. Er zijn immers ook Nederlanders bereid deze te gebruiken.

  En ik denk dat ik toch maar eens aan dat stukje over Vikingen moet beginnen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je Deen,
  Ik gebruik het nog steeds als lesstof voor mijn klassen ANW over het onderwerp creation science en evolutie. Het ziet er echter naar uit dat het vak gaat verdwijnen, dus nogmaals bedankt voor al het werk dat je er in gestoken hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blij dat je er wat aan gehad hebt, Sergio, en bedankt voor je compliment :)

   Verwijderen

Als je anoniem reageert, onderteken dan alsjeblieft je bericht ergens mee (hoeft uiteraard niet je echte naam te zijn), zodat we de verschillende "Anoniems" uit elkaar kunnen houden.