zondag 3 juni 2012

2012: Nibiru komt ook niet uit het zuiden

Eén van de meest actieve artikelen op deze site is toch wel het artikel over Nibiru. Daarin betoog ik dat als Nibiru echt bestond, en echt na 3600 jaar in 2012 langs zou komen, dat je dan kunt uitrekenen hoe ver weg die vandaag de dag ongeveer moet zijn. De uitkomst is dat Nibiru al lang zichtbaar zou moeten zijn voor amateur telescopen - waarmee ook een NASA complot om Nibiru geheim te houden onmogelijk is.

De meeste reacties negeren dit argument volledig, maar er zijn er bij die een antwoord denken te hebben op het probleem waarom Nibiru nog niet gezien is. Hier is een voorbeeld:
Niburu is niet zichtbaar omdat hij vanaf het zuiden gaat komen ... Het is niet voor niks dat alle grootmachten ( us , China , Rusland ) infra rood telescopen op de Zuidpool hebben staan want alleen vanaf dat standpunt heb je zicht op Niburu...
Of deze:
Nibiru is de planeet van de crossing, dwz dat hij bijna haaks op ons zonnestelsel staat, en om hem te zien moet je aan de zuidpool zijn, er zijn daar niet voor niets zoveel uitkijkposten zelfs Belgie heeft er een.

Er is alleen een klein probleempje met die theorie: er is geen enkel stukje hemel dat alleen vanaf de zuidpool zichtbaar is. Als Nibiru boven de zuidpool zou staan, dan zou die in bijvoorbeeld Brazilië of Australië gewoon zichtbaar moeten zijn. Zo is de poolster, die pal boven de Noordpool staat, ook gewoon in Nederland aan de hemel te zien.

Daarnaast kan Nibiru nooit het hele jaar recht naar het zuiden kan staan. De aarde staat immers niet stil, maar draait om de zon. Dat betekent dat als Nibiru in de winter van 2012 recht vanuit het zuiden zou komen, we nu in de zomer helemaal aan de andere kant van de zon staan, en er dus van schuin opzij naar kunnen kijken, zelfs vanaf het noordelijk halfrond.

Kortom, Nibiru komt ook niet uit het zuiden, want dan zouden we hem gewoon kunnen zien. En dankzij de beweging van de aarde om de zon zouden we het zelfs nog beter moeten kunnen zien.

Hoe zit dat dan met die telescopen op de zuidpool? Het blijkt dat er nog veel meer goede redenen bestaan om daar een telescoop neer te zetten - bijvoorbeeld omdat het daar zo koud is dat er weinig vocht in de lucht zit. Maar misschien vindt je een wereldwijd complot een spannender verklaring.

40 opmerkingen:

 1. je praat bulshit nibiru is er wel ik heb een rooie ster gezien daarboven in maart ofso dat ding is ook niet 24uur zichtbaar voor jou dat ding doet er 3600 jaar over om hier te komen en is er al bijna er is genoeg bewijz jij kijkt daar niet naar moet je wel doen logisch dat er geen reacties staan je praat onzin..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O wow, iemand heeft eens een rode ster gezien, nou, dan moet het wel waar zijn... Tenminste, als je me kunt uitleggen waarom je denkt dat dat Nibiru was, en niet iets anders. Zoals, oh, ik noem maar wat, Mars bijvoorbeeld.

   Ik kijk wel degelijk naar het "bewijs", het is alleen steeds lachwekkend slecht. Bovendien spreken ze elkaar constant tegen. Is Nibiru nu wel of niet zichtbaar vanaf het Noordelijk halfrond? Is het een "rode ster" zoals jij het beschrijft, of is het ding net zo helder en met dezelfde kleur als de zon, zoals al die zogenaamde "foto's van Nibiru" ons moeten doen geloven?

   Maar als er echt bewijs is, waarom geef je me er dan niets van? Vertel me waar en wanneer Nibiru aan de hemel staat. Kom op, je kunt toch wel beter dan alleen een potje schelden?

   Verwijderen
  2. @ Anoniem : Ik zou ook graag eens echt bewijs zien. En dan graag in een tekst met leestekens. Dat leest wat prettiger.
   Weerleg Daans argumenten met echte data, wetenschappelijke waarnemingen, foto's...want als jij de enige bent die "het"heeft gezien, en de andere miljoenen amateurastronomen niet, dan is het meer waarschijnlijk dat jij je ogen moet laten nakijken.

   Verwijderen
  3. spellingsfouten en zelf maar een kant geloven.. amai

   Verwijderen
 2. Heel makkelijk, Niburu bestaat niet. Als hij iedere 3600 jaar komt, waarom is er dan 1600 voor christus niks gebeurt, of over opgeschreven? Allemaal verhaaltjes. Bij Flash Gordon komt er ook een planeet langs de aarde met keizer Ming erop, toevallig?? LB

  BeantwoordenVerwijderen
 3. trek een foto van de zon en je ziet een 2de zon , bij mijn wete geeft mars of welke planeet geen licht , en ik weet niet hoor maar tis ni da er al veel mensen konde schrijven in dienen tijd , en er zijn wel dingen over trug te vinden , hoe groter iets is hoe makkelijker je de mensheid voor de gek kan houden en dit is wat de regering doet , er zijn miljonen mensen dat het al gezien hebben , di evreemde geluiden dat je in de lucht hoort , die lichten , komaan , denk je ehct dat die tsunami's , aardbevingen , bosbranden , nog normaal zijn ? open your eyes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze willen gewoon geloven dat er iets is als nibiru...
   Bar

   Verwijderen
  2. Die "2de zon" is een illusie, veroorzaakt door reflecties tussen de verschillende lenzen in de camera. Vaak zijn het ook reflecties veroorzaakt door fotografie door dubbel glas. Zou het niet heel toevallig zijn als Nibiru dezelfde kleur als de zon heeft?

   En ja, die aardbevingen en tsunami's zijn normaal. Wat nieuw is, is de toenemende bevolking in de gevaren zones. Bosbranden en droogtes zijn misschien niet normaal, dat zou dan weer het gevolg kunnen zijn van de opwarming van de aarde door toenemend CO2. Maar dat vinden anderen dan weer een complot...

   Verwijderen
 4. Er is inmiddels genoeg bewijs dat Niburu bestaat en je kan met een telescoop gewoon zien. Hoewel aan zuidpool is Niburu makkelijk te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Anoniem13 september 2012 17:54


  welk bewijs dan?
  ik kan niet echt iets vinden,
  en als hij op 21 dec. hier zou zijn,
  zou ik hem dan nu niet al moeten kunnen zien?

  want als de planeet een baan heeft van 3600 jaar,
  zou deze niet binnen 2 maanden van achter de zon, naar de aarde toe kunnen komen,

  dus ik zou hem nu al moeten kunnen zien.

  graag hoor ik van je waar ik deze kan zien,
  dan ga ik vanavond even kijken....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. beste mensen,

  niemand kan naar mijn mening ontkennen dat niburu bestaat, of bewijzen dat deze wel bestaat, er staat wel degelijk over geschreven in alle geschriften van bijbel tot oudere culturen.sterker nog alles draait hierom goed en kwaad onze zon breng leven en is dus goed de vernieteger is ook een zon maar brengt de dood. en waarom is er dan niet 1600 BC iets gebeurd en staat hier niets over geschreven ? dat staat er wel overall.

  maar 21 december ineens een knal, geloof ik ook niet zo in , maar je ziet wel degelijk veranderingen .

  niemand geloofde dat de wereld rond was ook dus laat gaan allemaal.

  wat maakt hij uit of deze planeet wel of niet bestaat , wat doe je als er bewijs is van wel of juist niet . niets toch

  groeten bever

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik heb hem vanmorgen gezien hij stonk nogal dus ik hem snel weggespoeld kom jij nu weer met een nieuw shit verhaal over planeet 366 of zoiets

  BeantwoordenVerwijderen
 9. het is nu 29-10-12. Nibiru zal wel bestaan, maar niet in ons zonnestelsel. Ik heb een telelens de nikon 22343 ZE een van de sterkste telescooplensen en kan geen enkele verschuiving danwel verduistering aan de hemel ontdekken. Dat geldt voor alle windstreken, zelfs het zuiden. Laten we nu eens ophouden met deze onzin.
  De wereld zal wel vergaan door buitenaardse wezens die nu al onder ons zijn. ze wonen in wigwammen en hebben 3 ogen. 21-12-2012 zullen wij hun voer zijn...............dit is dezelfde onzin als "nibiru"

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het is een mythe die niburu, zijn veel dingen die wij niet weten,, mensen moeten dom worden ,,schapen zijn we en de mainstream media komt allemaal voorgekouwde door de regering gecontroleerde poep!! Nieuwe wereld orde,, iluminatie, genoeg complot en denk deels waarheid,, maar niburu zou mischien wel bestaan maar idd niet in dit zonnestelsel want hij zou al lang en breed zichtbaar moeten zijn,, en de verandering op aarde kan je verklaren door een cyclus van de aarde door het universum,, we hebben niets voor niets ijstijden gehad waar antartica nu ligt was vroeger regenwoud,, heeft niets met een aankomst van een dergelijke planeet te maken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Veranderingen horen nou eenmaal in het leven dus ook bij de aarde, straks gaan ze de continentale drift ook nog aan niburu koppelen, de mens zelf is niburu ,, wij zijn die gene die de aarde kapot maken ,, zit in aard van beestje!! Zou ook naastig op zoek zijn met kepler telescoop naar nieuwe aardes als je al weet dat onze eigen aarde op instorten staat,, tis makkelijk om alles en iedereen de schuld te geven ,, dit geval niburu,, maar kijk eens naar je zelf de mens,, wij zijn nou eenmaal destructief!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. HA ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha haha...............o mijn God..............wat hebben die lui nu inmiddels al wel verdient aan hun hoox?
  En dan die lui die over oude geschriften beginnen, terwijl ze totaal niet weten wat daar eigenlijk instaat. Om te gillen.........Ha haha haha ha ha ha, niets is machtiger dan het mensenlijk verstand dan het menselijke onverstand.
  Zouden nu al die niriru, tiamat, rahab. planet x freaks in tranen uit gaan barsten op 22-12-2012? Of gaan ze zeggen, oeps foutje, verkeerde berekening? Of collectieve zelfdoding, net als zon aanbidders?
  Ik kijk echt uit naar de reacties op de 22ste december.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hahahahahahahahahahahh oooooowaaaaaa hhhaaaaajajahahahhahhahhahowowwowooooooo oehahahah ha ha pfoe.
  Sukkels

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jongens, ik ben 14 jaar en ik ben doodsbang voor het einde van de wereld!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hoeft nergens bang voor te zijn, wat er ook komt het komt altijd weer goed, gewoon rustig blijven en vooral niet in paniek raken.Zoek mensen op die naar je luisteren en die je de rust kunnen geven.

   Verwijderen
  2. Over het einde van de wereld zou ik me niet zo'n zorgen maken. Dat einde wordt al duizenden jaren voorspeld (NL versie hier, maar veel korter), en tot nog toe heeft nog niemand gelijk gekregen. Bangmakerij is helaas nog steeds een goede manier om aandacht te krijgen.

   Dus maak je geen zorgen over alle verhalen waar geen bewijs voor is, en let liever op de problemen waar wel bewijs voor is, zoals klimaatverandering, de bevolkingsgroei, etc.

   Verwijderen
 15. wat voor leeftijd je ook hebt, iedereen die hier schrijft ligt over 150 jaar onder de zoden of in as, behalve misschien de verstokte transhumanist,
  maar bij ieder mens komt de tijd dat het einde van zijn wereld komt, en dat is al miljoenen jaren zo, dus geen reden om je druk over te maken..

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Aardbevingen etc zijn er altijd geweest, maar ze nemen nu in aantal toe en ze worden heviger
  Orkanen nemen in kracht toe en in aantal
  Het is te vergelijken met een vrouw in barensnood
  het wordt steeds heviger en krachtiger
  ,,In het einde zult gij vreemde gezichten zien"

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zucht. Nee, aardbevingen nemen niet toe.

   Orkanen lijken overigens wel toe te nemen in aantal en hevigheid. Maar we weten ook waar dat door komt: stijgende temperaturen door toenemend CO2 in de atmosfeer. Geen bovennatuurlijke verklaringen nodig.

   Verwijderen
 17. Als ik de aarde was zou ik ook schudden en beven om die jeukende mensjes van me af te krijgen. Wat een plaag zijn die beestjes ...

  Dus laten we ipv van bang te zijn voor een doemplaneet onze eigen planeet wat minder kriebelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ach het is een herhaling, de aarde zal niet vergaan maar ondergaan aan de gevolgen van iets. Nibiru hebben ze zomaar verzonnen even een tekening op kleitabletten omdat ze zich vervelen. Zij hebben ons gemaakt de mens en nibiru is in aantocht. Wie hebben de graancircels gemaakt wij? Nasa liegt al jaren hierover, chemtrails we worden platgespoten dag in dag uit, waarom? Raden en maar raden,we mogen het niet zien. het is een natuur proces, kijk maar wat er gebeurd in de wereld de ene ramp na de andere, wij zijn niks hoor een hoopje mieren. De chemtrails heeft een doel, het beschermen voor iets, helaas gaat alles eraan, 3600 jaar geleden waren er geen chemtrails om dit te verkomen,we wachten maar af tot 2013 dit gaat nog wel even door maar er komen meer rampen let op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Wie hebben de graancircels gemaakt wij?"
   Lijkt me de meest logische verklaring. Van veel graancirkels weten we dat ze door mensen zijn gemaakt. Waarom de rest niet ook?

   "chemtrails..."
   Door de meeste mensen die niet vast zitten in complottheorieën "condenssporen" genoemd.

   "er komen meer rampen let op"
   Natuurlijk komen er meer rampen. Er zijn voortdurend rampen en met een groeiende wereldbevolking zullen er steeds vaker slachtoffers vallen. Dat er meer rampen komen is dus niet zo'n indrukwekkende voorspelling.

   Verwijderen
 19. Kijk goed naar het verleden, de Annunaki hebben ons gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. en jij weet dat zo zeker omdat?^^
   er 2 klei tabletten zijn, waar een vaag verhaal op staat die niemand meer kan lezen,
   alleen 1 persoon die er een mooi verhaaltje van maakt....

   Verwijderen
  2. Kijk naar het verleden, we zijn verwant aan al het andere leven op aarde.

   Verwijderen
 20. Ik heb de boeken van von Daniken en Stigem gelezen.Ik vind het vreemd dat de beide heren het stellen dat een ras van een ander sterrestelsel nog vliegt op verbrandingsmotoren. Verder waarom zou een ras zo geavanceerd mensen als werkers op de aarde plaatsen en hiervoor geen machines gebruiken. Opvallend ook dat al de annunaki leiders in de bijbel allemaal genoemd worden als afgoden en dus als nep goden(afgoden). De theorieen van Stigim beschrijft hij als bewezen. Als dit wetenschappelijk bewijs is dan komen we inderdaad ook van de apen. Er is werkelijk niks onderbouwd aan zijn theorie dan veel op eigen creatieve manier van vertalingen. En stel dat er vertalingen 100% kloppen(wat hij zelf al aangeeft dat dit niet zo is), wie zegt er dan niet dat deze verhalen Akkadische mythen en sagen zijn die wij nu als waarheid aannemen. Vroeger werden dit soort verhalen als onzin betiteld. Nu is wat er in de bijbel staat onzin en dit soort verhalen de waarheid. Wat dit betreft klopt de theorie van planeet X wel en dat is dat de wereld omgedraaid is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet niet of het een troost voor je is, maar ik krijg ook genoeg reacties van mensen die wel degelijk denken dat de Bijbel waar is, maar de 2012 verhalen óók geloven. Op de één of andere manier zijn ze erin geslaagd de 2012-mythes te koppelen aan Bijbel-profetieën. Persoonlijk ben ik net zo min onder de indruk van de voorspellingen die daaruit voortkomen als uit de werken van Sitchin...

   Verwijderen
 21. Bedankt voor je reactie Deen. Je kunt als je een boek leest de inhoud en elke regel op z'n minst op 700 manieren interpreteren. Dit gebeurde toen met de joden en nu nog. Dit zelfde geldt natuurlijk ook voor Christenen en niet Christenen. Mensen interpreteren vanuit hun eigen ervaring, geloof, verstand en redenatie. Dit is niet de waarheid maar onze eigen waarheid. De waarheid staat los van het individu en is algemeen. Ik begrijp werkelijk niet dat mensen beide verhalen kunnen geloven en aan elkaar kunnen koppelen. Dit is als een strontvlieg naar een bloem laten gaan om daar nectar te verzamelen en als een bij die zijn maaien in poep gaat leggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik wist niet toen ik dit in de media bracht als grap dat het zo groot zou worden. Wat word mijn volgende grap?

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Het is 25 december, en ik ben er nog!!! (Of zouden de Annunaki's mij gehersenspoeld hebben, zodat ik DENK dat ik er nog ben?) Ik weet het!!! Ik heb jullie allemaal VERZONNEN
  Dan verklaar ik hierbij dat Niburu NIET bestaat! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Volgens mij heb je een erg dikke bontjas nodig op een planeet die op zo'n afstand van de zon staat.

  Rob

  BeantwoordenVerwijderen
 25. ja en nu weer ison de destroyer whaaaaaaaaaaaaa .ik hoop hem te zien met mijn 320 mm 1500 mm dopsy

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Maak je geen zorgen ! We zitten vast op deze bol en we kunnen er niet af. We kunnen niet naar een andere planeet. We hebben nog geen geschikte gevonden. Als we een vinden zal zij veel te ver weg liggen. We zouden gans de aarde moeten opstoken om energie genoeg te hebben om met enkele honderden een andere leefbare planeet te bereiken. Dus blijft de mens hier zitten tot de aarde sterft. Dat doet ze hoe dan ook, vroeg of laat.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Allen het is nu 2017 waar blijft tie dan, elk jaar komt tie opnioeuw, om iedereen bang te maken, zodat je niet meer op de echte dingen gaat richten, zoals de armoede in nederland

  BeantwoordenVerwijderen

Als je anoniem reageert, onderteken dan alsjeblieft je bericht ergens mee (hoeft uiteraard niet je echte naam te zijn), zodat we de verschillende "Anoniems" uit elkaar kunnen houden.