vrijdag 21 december 2012

2012: eindelijk 21 december

Eindelijk is het dan zover: 21 december, de dag dat de Maya kalender eindigt, de polen verschuiven, er een planeet vol aliens langs komt, de aarde en de zon op één lijn met het zwarte gat in het hart van de melkweg komt te staan, het collectieve bewustzijn van de planeet naar een hoger niveau gaat, of dat er "ik weet niet wat, maar iets" gebeurt.

Of, natuurlijk, de dag dat geen van dat alles plaatsvindt. De Mayas zullen ongetwijfeld gewoon doortellen met het 13e Bak'tun. De Noordpool dwaalt gewoon rustig verder met gemiddeld zo'n 55 km per jaar. Nibiru had volgens sommige reacties die ik kreeg al in September met het blote oog zichtbaar moeten zijn, maar is nog steeds nergens te bekennen. De aarde staat nét niet op één lijn met de zon en de denkbeeldige lijn die het midden van de melkweg aangeeft, iets wat elk jaar voorkomt, en hoogstens een verschil van 0,000000056% uitmaakt op de hele afstand. De mensheid heeft nog steeds zijn gebruikelijke mengsel van verlichting en barbarisme. Misschien dat er nog een "ik weet niet wat, maar iets" gebeurt, maar ja, je kunt altijd wel achteraf één van de vele mogelijke "ietsen" die gebeuren aanwijzen en zeggen dat je dat bedoelde.

En hopelijk, hopelijk komt er nu een eindelijk een einde aan alle 2012 onzin-verhalen. Geen pseudo-wetenschappelijke documentaires op National Geographic of History Channel (die al lang niet meer aan geschiedenis lijken te doen) die de 2012 verhalen veel serieuzer nemen dan ze verdienen. Jammer genoeg is de bron van dit soort verhalen onuitputtelijk, en de fascinatie die mensen ervoor hebben net zo goed, dus er zullen wel weer nieuwe verhalen komen, of oude verhalen in nieuwe jasjes. Het enige dat ik hoop is dat sommige mensen wat geleerd hebben van het niet uitkomen van hun geliefde 2012 voorspellingen, en voortaan wat kritischer nadenken voor ze zo zeer aan dit soort verhalen gehecht raken.

2 opmerkingen:

 1. inderdaad..eindelijk van dat gezeur van die doemdenkers vanaf. Ik merk al wel op sommige sites dat men nu spreekt van "veranderingen die slechts voor enkelen voelbaar zijn", degenen die vast zitten in de "derde dimensie" zouden er niks van voelen. Maw : als je zegt dat je niks "voelt" of er "niets veranderd is", dan ben je niet in staat om "je hogere ik" te bereiken, en over te gaan naar een staat van verlichting.
  En zo zie je maar, dat men overal altijd wel een reden voor kan bedenken. Het is dan ook als een complottheorie : een perfecte cirkelredenering waar je geen speld kan tussen krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Malaysia & Singapore & brunei ultimate internet blogshop
  for wholesale & quantity korean add-ons, accessories, earstuds, pendant, rings, hair, trinket & bracelet
  accessories. Offer 35 % wholesale rebate. Ship Worldwide
  Feel free to surf my site - curso unas de gel

  BeantwoordenVerwijderen

Als je anoniem reageert, onderteken dan alsjeblieft je bericht ergens mee (hoeft uiteraard niet je echte naam te zijn), zodat we de verschillende "Anoniems" uit elkaar kunnen houden.